Muškarac iz Kapele sjekirom pokušao ubiti poznanika!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Visoki kazneni sud potvrdio je prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Bjelovaru od studenog prošle godine kojom je M.M. (61) iz Kapele, točnije naselja Novi Skucani, osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci.

M.M.je u studenom prošle godine proglašen krivim za počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju te dva kaznena djela prijetnje, a incident zbog kojeg je osuđen dogodio se na ljeto 2021. godine u ugostiteljskom objektu u Novim Skucanima.

Sve je počelo kada je na terasi ugostiteljskog objekta u Novim Skucanima vidio 62-godišnjaka u večernjim satima 20. srpnja. U nakani da ga ustraši, prišao mu je i podižući sjekiru u njegovu pravcu, govorio mu je da će ga ubiti, sasjeći sjekirom i da će mu sjekirom razbiti glavu.

Snažan zamah

Tada se situacija uspjela primiti, no dvadesetak dana kasnije sve je eskaliralo. Dana 7. kolovoza u 19 sati ponovno je M.M. na terasi istog kafića ugledao istog 62-godišnjaka. Ponovno je na njega krenuo držeći u ruci sjekiru, izvikujući mu pogrdne riječi i govoreći mu da će doći sa sjekirom, sasjeći ga i ubiti. No, ovaj put M.M. je sa sjekirom u rukama doista i stigao na terasu i uz povike da će ga ubiti, zamahnuo snažno sjekirom prema čovjekovoj glavi i ramenima. Sva je sreća da je napadnuti čovjek u to trenutku podigao barski stolac iznad glave pa je M.M. sjekirom udario po barskom stolcu.

Nakon toga je 62-godišnjak uz pomoć drugog čovjeka koji se u to vrijeme zatekao na terasi kafića uspio M.M. oduzeti sjekiru tako da ovaj nije uspio u dovršenju kaznenog djela. Za svaku prijetnju izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, a za pokušaj ubojstva kazna zatvora u trajanju od dvije godine.

Na kraju, izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 34 mjeseca u koju je uračunato vrijeme oduzimanja slobode od trenutka uhićenja 7. kolovoza do puštanja na slobodu 9. kolovoza 2021 godine. Izrečena mu je i sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu, a produljenje su mu i druge mjere opreza.

Zabrana posjeta

Zabranjeno mu je približavanje 61-godišnjaku na način da mu se ne smije približiti na udaljenost manju od 50 metara, a zabranjeno mu je uspostavljanje ili održavanje izravne ili neizravne veze sa čovjekom kojeg je napao. Također, zabranjeno mu je posjećivanje ugostiteljskog objekta u Novim Skucanima kojem se ne smije približiti na udaljenost manju od deset metara, a Visoki kazneni sud je žalbu M.M. odbacio kao neosnovanu. (Bjelovarski list(sg)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!