Odgađa se izgradnja novog vrtića u Ulici Viktora Bubnja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Upisi u dječje vrtiće ponovno su aktualizirali temu izgradnje novih objekata. Podsjetimo, Grad Bjelovar je najavio izgradnju dva nova vrtića, u Ždralovima i Ulici Viktora Bubnja za koji je dio sredstava već osiguran u državnom proračunu. To bi u budućnosti trebalo smanjiti poprilično duge liste čekanja na kojima je samo lani ostalo oko 160 mališana. No, po svemu sudeći, to se neće tako skoro dogoditi jer je izgradnju odlučio odgoditi zbog velikog rasta cijena građevinskih radova.

-Zbog aktualnog ‘ludovanja’ cijena odlučili smo malo povući ručnu kočnicu. Primjerice, prvotna procjena vrijednosti za vrtić u Ulici Viktora Bubnja vila je 12 milijuna kuna, a Ministarstvo znanosti nam je za sufinanciranje odobrilo 4 milijuna kuna. Kad smo krenuli u novu procjenu uoči raspisivanja javne nabave, ispostavilo se da su cijene toliko porasle da bi nas izgradnja koštala čak 21 milijuna kuna – otkriva bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Stoga je Grad, kaže, odlučio malo pričekati s izgradnjom.

-Prije svega, zanima nas što će na ovo reći resorno ministarstvo jer mi nismo jedini s ovim problemom. U isto su situaciji i svi drugi gradovi i općine koji su na NPOO prijavili izgradnju vrtića, ima ih i u našoj županiji. Činjenica jest da nam novi vrtići trebaju i nećemo odustati od njih, no mislim da bi bilo suludo ići graditi u ovakvim okolnosti – kaže Hrebak.

Gradonačelnik dodaje kako su u Gradu svjesni lista čekanja pa će ponovno sjesti s vlasnicima privatnih vrtića i obrta za dadilje kako bi vidjeli mogu li oni osigurati dodatne kapacitete.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!