Rovišćani proslavili Dan općine i proglasili novog počasnog građanina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Rovišće je općina duge povijesti, prvi put je spomenuta još 1232., a u novije je doba kao samostalna općina oformljena prije 30 godina i u tih 30 godina je napravljen značajan iskorak u poboljšanju uvjeta života, čulo se na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. U svoja tri desetljeća u svim su aktivnostima najvažniji uvijek bili ljudi, naglasio je u svom govoru rovišćanski načelnik Slavko Prišćan i potkrijepio to iznošenjem niza potpora koje su osigurali.

-Svako novorođeno dijete dobiva potporu, sufinanciramo vrtić s 1.370 kuna mjesečno po djetetu, osnovnoškolci imaju besplatan pribor i bilježnice, srednjoškolcima sufinanciramo prijevoz, studentima dajemo jednokratne potpore. Potpore dajemo mladima za rješavanje stambenog zbrinjavanja, potpore dajemo i poljoprivredi, za razvoj turizma. Trudimo se pomoći i starijima i nemoćnima kroz program Zaželi. Onima s malim mirovinama dajemo božićnice i uskrsnice – naveo je Prišćan.

Općina je uz to dogradila vrtić u Rovišću, sagradit će vrtić u Predavcu, gradi se tržnica, ulaže se u sportske objekte, kroz cijelu općinu je prošao vodovod, izasfaltirano je 15-ak kilometara nogostupa, asfaltiraju se i ceste, a tu su im najveća boljka one županijske. No i na tome se radi.

-Znamo svi kolike su potrebe i koliki je obim naših županijskih cesta i u kakvom su stanju, a mi radimo prema našim financijskim mogućnostima. Nedavno je riješen kilometar ceste u Podgorcima, a preostala dva kilometra ćemo riješiti iduće godine – najavio je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić koji je obećao i da će ove godine riješiti problem škole u Podgorcima koja se još uvijek grije na drva.

Sve projekte bi bilo puno teže provoditi bez potpore Vlade i bez EU fondova, a i u Rovišću se vidi koliko je Hrvatska profitirala ulaskom u Europsku uniju. No, za iskorištavanje mogućnosti koje se nude važan je rad i državne i lokalnih vlasti, poručeno je s proslave općinskog rođendana.

-Strašno je važno da se identificiramo s politkom koja se vodi na državnoj razini kako bismo iz nje mogli crpiti koristi za naše lokalne zajednice i zaista vidim da to ide sve bolje i bolje. U prvim godinama članstva su bile složene procedure, nismo imali administraciju što je boljka svih novih članica, ali sada kada vidimo koji su to iznosi koje smo povukli znamo koja nam je perspektiva za razvoj – naglasio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Onima najzaslužnijim za razvoj Rovišće je uručilo javna priznanja, a počasnim građaninom je proglašen upravo Gordan Jandroković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!