Bjelovarčanka Korina na čelu važne međunarodne asocijacije mladih!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Maturantica Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar Korina Novak, u pratnji školske psihologinje Vedrane Viljevac Barić (u suradnji s RCK Zabok), uputila se za vikend u Maribor na Youth Parliament 2023 u organizaciji European association of hotel and tourism schools (AEHT) i VSGT Maribor.

Ove godine teme debata bile su: green skills, digital transition and staff shortage, a Korina je u Maribor krenula kao jedna od dvoje predstavnika Hrvatske što je izniman uspjeh za našu školu, kao i lokalnu zajednicu.

Korina se vrijedno pripremala i već prvi dan boravka održane su debate. 32 mladih iz cijele Europe, redom studenti, razvijali su svoje ideje i prijedloge simulirajući Europski parlament.

Ono što je još veći uspjeh kojeg još Škola nije svjesna, a niti Korina, jest da je 32 mladih iz cijele Europe izabralo upravo Korinu da bude njihov glas i predstavnik u Europi! Ona je postala prvom predsjednicom!

-Škola nije sumnjala u Korinine sposobnosti, a iznimno im je i drago i ponosni su što je to i Europa prepoznala! Korinu očekuje mnogo novih iskustava i putovanja Europom, a u svom mandatu će vrijedno raditi na promicanju ideja mladih s čelnim ljudima Europske asocijacije hotelijersko-turističkih škola – poručuju iz škole.

-Kad smo se vozili prema Sloveniji imala sam veliku tremu i nisam znala kako ću uopće prići ljudima, ali čim smo došli, uz pomoć moje mentorice Vedrane Viljevac i opuštenog pristupa naših domaćina, nisam se mogla osjećati nikako drugačije nego ugodno. Kroz tih 5 dana koje smo proveli zajedno, cijela je internacionalna ekipa postala kao mala obitelj. Stvarno smo se povezali i nadam se da će ta prijateljstva opstati i da nećemo izgubiti kontakt. Zahvaljujem im na povjerenju, velika čast mi je biti odabrana za prvu predsjednicu AEHT Youth Parliament, obećajem mladima da ću ih slušati i da ću ih čuti, da ću dati sve od sebe da budem što je moguće bolja predsjednica! – poručuje Korina

U slobodno vrijeme, svi sudionici su posjetili VINAG wine cellar te kuću i muzej najstarijeg vina na svijetu. Posjetili su i dvije ekološke turističke farme na Pohorju gdje su obilno uživali u tradicionalnom i zdravom jelu, a mladi su, također, sudjelovali na radionicama. Mladi su posjetili i Slovenski parlament u Ljubljani kao i Kuću Europske Unije.

Nadamo se da će lokalna zajednica prepoznati ovakav veliki uspjeh Korine i TUPŠ-a. (Hina)

Tekst i foto: TUPŠ Bjelovar

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!