Brajdić: Budnica je naš ponos, ove godine završit će u Bjelovaru i zaštitit ćemo je!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Za malo više od tjedan dana Bjelovarčani će proslaviti Praznik rada tradicionalnom moto budnicom, jedinstvenom u Hrvatskoj, ali i brojnim drugim zabavnim sadržajima, otkrio je danas medijima dogradonačelnik Igor Brajdić.

-Moto budnica počet će na Praznik rada u 5 sati ujutro, a očekuje oko tisuću motorista. Kolona će krenuti s parkirališta kod Dvorane europskih prvaka, trasa je duga 47 kilometara, a ove godine je posebno to što se Grad Bjelovar aktivno uključio u organizaciju te će budnica završiti na paviljonu u središtu grada. Smatramo da treba završiti u Bjelovaru, a ne u nekoj od općina jer je to naš ponos i u budućnosti ćemo raditi na zaštiti budnice – istaknuo je Brajdić.

Dodao je kako će po završetku budnice, oko 9 sati, motocikli ostati parkirani u ulicama oko parka koje će biti zatvorene za ostali promet, dok motori neće moći u sam park, kako bi se on očuvao.

Moto budnicu i ove godine organizira Moto klub Bjelovar.

-Budnicu ćemo započeti vožnjom kroz centar grada, a onda ćemo nastaviti po ulicama izvan grada, prema Trojstvu, proći ćemo zaobilaznicom i kroz Novoseljane. I ove godine očekujemo dolazak kolega iz cijele Hrvatske, iz Pule, Zagreba, Slavonskog Broda, a očekujemo i goste iz inozemstva – istaknuo je potpredsjednik kluba Mario Šulc.

Damir Cvjetičanin, član Moto kluba, kaže kako se budnica u Bjelovaru održava od kraja dvadesetih godina prošlog stoljeća, no prvi put je u papirima moto kluba zabilježena 1946. godine.

-Te se godine zapravo spominje izlet motociklista koji su naknadno sudjelovali u službenom obilježavanju Praznika rada, a 1947. zaista se navodi kao budnica – kaže Cvjetičanin.

Idućeg ponedjeljka, nakon dolaska motociklista u park, na rasporedu je kulturno-umjetnički program u organizaciji Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara.

-Program će trajati od 10 do 11,45, a nastupit će sedam članica Zajednice udruga – KUD Bjelovar, HORKUD Golub, Češka Obec, Zajednica Mađara Grada Bjelovara, ŠPK H-8, Bjelovarski slavuji Fakini i Zbor Matice umirovljenika Bjelovar – otkrio je predsjednik Zajednice Boris Abramović.

Za sve je građane osigurano dvije tisuće porcija graha i tisuću litara piva.

-Podjela počinje u 11 sati. Znam da nikome nije do toga da se najede i napije, no to i nije cilj. Cilj je da se podružimo. Bit će puno pjesme, plesa i veselja pa dođite! – poručuje dogradnačelnik Brajdić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!