Hit u regiji: Crnogorska predstava na kojoj publika večera na pozornici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dvadeseti jubilarni BOK fest počinje u petak, 28. travnja predstavom Slobodana Marunovića ‘Potonja ura Njegoševa’, a zatim i velikim glazbenim koncertom na gradskom paviljonu. 

Bjelovarski odjeci kazališta ove godine imaju jedan od najboljih programa u svojoj povijesti te se mnoge predstave ističu svojom kvalitetom, ali i neobičnošću. 

Jedna od tih predstava svakako je ‘Konji ubijaju, zar ne’ Dramskog pozorišta iz Podgorice. 

Publika među glumcima

Naime, za ovu crnogorsku predstavu koju je režirao Kokan Mladenović u prodaju je pušteno samo 90 ulaznica po predstavi, a razlog je to što publika ne sjedi u gledalištu već na pozornici gdje ih za za stolovima čeka piće, a za vrijeme predstave im se poslužuje crnogorska večera te tako aktivno sudjeluju u predstavi u kojoj su glumci u izuzetno zahtjevnim ulogama. 

-Ta je predstava veliki hit u regiji, dakle u svim zemljama bivše države. Nema tu interakcije publike i glumaca, ali publika sjedi među glumcima koji igraju svoje role i večera. Nešto jako neobično i zanimljivo s tim da je naravno i sama predstava vrhunska. Zbog svega toga, cijena ove predstave je 20 eura i ulaznica se može kupiti samo na blagajni – rekao nam je jedan od glavnih organizatora BOK-a Ivan Ožegović. 

Inače, predstava je inspirirana romanom „Konje ubijaju, zar ne“ Horace McCoy. Priča je to o suvremenom reality-u u kojem sudjeluju čestiti ljudi jer je to jedini način da prežive. Surovost priče je dovoljno metaforična da shvatimo da reality nije samo neki TV program, nego da čini i našu svakodnevicu i državu u kojoj živimo, gdje nam uvijek netko obećava prosperitet velike nagrade, traži maksimum našeg davanja, a na kraju budemo poniženi, odbačeni i uništeni.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!