Kupce osvojili kupinovim vinom, a sada proizvode čak 24 različite delikatese

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Lepeza od čak 24 različita proizvoda – od kupinovog vina preko ukusnih rakija i likera pa sve do različitih džemova i pekmeza oduševila je brojne kupce OPG-a Sabolović. Riječ je o malenom lokalnom bjelovarskom poljoprivrednom gospodarstvu čije proizvode možete nabaviti na njihovom kućnom pragu u Ulici Grgura Karlovčana, u Bilogorskoj košari u središtu Bjelovara, kao i u različitim prodavaonicama specijaliziranim za prodaju domaćih delicija. Ovaj OPG koji vode supružnici Edita i Dejan Sabolović danas je posjetio zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić. Naime, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Sabolović jedno je od dugogodišnjih korisnika gradskih mjera za potporu poljoprivredi, a u posljednje tri godine Grad Bjelovar je OPG-u pomogao s više od 25 tisuća kuna bespovratne pomoći za izgradnju i opremanje prostora za proizvodnju u poljoprivredi.
– Danas raspisujemo mjere u poljoprivredi koje smo donijeli s poljoprivrednicima. Riječ je o 19 mjera u iznosu od 110 tisuća eura. U posljednjih pet godina za ovu smo namjenu izdvojili nešto više od dva milijuna kuna, a taj novac je koristilo više od 50 posto poljoprivrednika Grada Bjelovara, odnosno više od 900 poljoprivrednika. Jedan od njih je i OPG Sabolović kojemu smo u posljednje tri godine potpomogli preradu u poljoprivredi s 25 tisuća kuna. Upravo to je ono što želimo – pomagati malim poljoprivrednim gospodarstvima. Također, ujedinili smo lokalne OPG-ove koji su postali konkurentni na tržištu, a danas 4000 djeca u školama i vrtićima jede domaće proizvode bilogorskih poljoprivrednika – kazao je Brajdić. Da se gradska poljoprivredna politika kreće u dobrom smjeru naglasio je i sam Sabolović.
-Proizvodimo 24 proizvoda, a odnedavno i različite slastice, odnosno torte, kolače, kiflice… Imamo 1,5 hektara površina pod nasadima. Najzastupljenija je kupina, ali tu su i šljive, kao i drugo veće. Sve ide u preradu, a otkupljujemo dodatne količine od lokalnih OPG-a. Kako smo krenuli s kupinama, kupinovo vino je najtraženije, a vrlo tražene su i rakije. Naglasak stavljamo na kvalitetu. Prepoznao je to i Grad Bjelovar od kojeg smo dobili gradski poticaj. To nam je vrlo važno jer pokazuje da brine o malim proizvođačima – zaključio je Sabolović.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!