Stiže 100 tegli, 50 klupa, stalci za bicikle, a znamo i zašto sve terase neće biti iste!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Trebaju li na korzu biti svijetle ili tamne fuge, kako kazniti nesavjesne vozače koji ondje parkiraju, je li grab dobar izbor stabala za šetnicu, trebaju li nam uz stabla i klupe… Sudeći prema temama koje posljednjih mjeseci ‘pale’ publiku na društvenim mrežama, uređenje korza je nepresušan izvor pitanja, nagađanja i prijedloga za Bjelovarčane. Među ostalim, na internetu se ovih dana razvila rasprava o tome zašto na dovršeni dio korza još uvijek nisu postavljene kante za smeće.

-Zato što je čitav korzo, pa i onaj dio na kojem su složene pločice, još uvijek gradilište. Sve u svoje vrijeme – odgovara bjelovarski gradonačelnik Hrebak.

Kante za smeće dio su urbane opreme koja će na korzo biti postavljena na samom kraju projekta. Ali, samo dio, tumači Hrebak.

-U to se ubrajaju i klupe koje će biti postavljene duž korza, prvenstveno ispod novih stabala. Bit će ih 50-ak. Tu su i stalci za parkiranje bicikala, kao i preko stotinu kamenih tegli za cvijeće u kojima će biti posađena paprat i druge biljke. I, naravno, stupići kako bi se priječio ulazak automobila na šetnicu  – otkriva gradonačelnik Hrebak.

Sve to grad će stajati oko 30 tisuća eura, a raspored svakog pojedinog elementa pomno su isplanirali projektanti. Sve kako bi korzo izgledao lijepo i posebno.

A hoće li izgled šetnice upropastiti činjenica da nemaju svi ugostitelji jednaku terasu? I to ovih dana muči dežurne Facebook kritičare i komentatore. Naime, jedan se ugostitelj ovih dana izdvojio jer nije, kao i prethodna dva na uređenom dijelu korza, postavio staklenu zatvorenu terasu.

-To jednostavno tehnički nije izvedivo jer se nalazi na samom uglu ulice i nije jedini koji neće imati staklenu terasu, imamo sličan slučaj i na dijelu korza koji se tek treba početi uređivati. Zatvorenu staklenu terasu neće imati ni oni koji eventualno kasnije otvore lokale na korzu zbog drveća koje, kad se jednom posadi, nikako nećemo rušiti – kaže Hrebak.

Otkriva kako i sam redovito prati komentare i primjedbe ne društvenim mrežama.

-Drago mi je što naši sugrađani prate napredak ovog projekta, no konačnu riječ o toj temi ipak treba imati struka. Svi mi imamo svoje mišljenje i stav, no nismo ni arhitekti, ni projektanti, ni građevinari. Pustimo njima da obave posao za koji su se školovali – zaključuje Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!