Bjelovarski bazen ove godine se otvara ranije nego inače. Imamo točan datum!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dobre vijesti iz Grada Bjelovara stižu za sve lokalne ljubitelje vodenih sportova. Kako sada stvari stoje, bjelovarski Gradski bazen svoja će vrata ove sezone otvoriti ranije nego što je to uobičajeno, već 10. lipnja. Takvom odlukom izašlo se u susret bjelovarskim plivačima i vaterpolistima kojima je svaki dodatni dan na bazenu dragocjen, no nema sumnje da će ranije otvorenje razveseliti i druge građane.

-Bazen obično otvaramo na početku školskih praznika, no ove godine smo odlučili učiniti iznimku. Vidjet ćemo kakve će biti reakcije građana, no ako budu pozitivne, iduće godine možda taj datum pomaknemo na 1. lipnja – najavljuje bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak koji je, u pratnji direktora Gradskog društva za upravljanje sportskim objektima Marka Mihalineca, danas obavio preliminarni pregled bazena.

-Direktor Mihalinec je odlično obavio posao, sve je dobro konzervirano, tako da neće biti problem pripremiti bazen za novu sezonu. Posebno mi je drago što mogu istaknuti da ćemo ove godine zamijeniti treću pumpu za vodu u strojarnici u koju ulažemo posljednjih nekoliko godina, čime će ona biti potpuno obnovljena – kaže Hrebak, dodajući kako je riječ o investiciji od oko 15 tisuća eura. Otkriva i kako se razmišlja o podizanju dodatnih montažnih objekata koje bi koristili bjelovarski sportaši. Naime, Bjelovar ima čak dva plivačka kluba – Bjelovarski plivački klub i PVK Mladost – koji okupljaju velik broj plivača i vaterpolista. Razmišlja se i postavljanju solarnih ploča, što bi omogućilo dodatno produljenje sezone, a nije zanemaren ni okoliš odnosno zelenilo u sklopu bazenskog kompleksa, tako da će kupače u novoj sezoni dočekati nekoliko novih stabala. Redovne goste bazenskog ugostiteljskog objekta zacijelo će razveseliti vijest o proširenju terase kafića koji s radom također započinje 10. lipnja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!