[FOTO] Tehnička škola Bjelovar slavi 60. rođendan: Na jedno upisno mjesto prijavi se šest učenika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

-Sva naša zanimanja su izuzetno tražena. Lani su nam je stiglo 538 prijava za 96 mjesta. Za računalne tehničare u strojarstvu je bila najmanja potražnja, no za jedno mjesto stigle su četiri prijave. Kod tehničara za računarstvo i građevinskih tehničara taj omjer je bio jedan prema šest. Nemamo problema s upisima iz jednostavnog razloga. Naši učenici kasnije upisuju fakultete ili uspješno dobivaju posao – ove riječi ravnatelja bjelovarske Tehničke škole Darija Malogorskog najbolje opisuju koliko je ova škola tražena. Kako pojašnjava ravnatelj Malogorski, škola je to koja prati sva najnovija tehnička dostignuća, a upravo zato njezini učenici uživaju u svom školovanju. Više od polovice njih nakon polaganja državne mature odlazi na fakultete, a oni koji se ne odluče na taj korak posao dobivaju vrlo brzo nakon mature. Potvrđuje to primjer učenika četvrtog razreda smjera za građevinskog tehničara Ivana Marića koji se već za dva mjeseca vidi na radnom mjestu.
-Planiram dovršiti svoj završni rad te krenuti u građevinsku industriju i to prvenstveno u 3D. Već sam dobio dvije ponude za posao. Ova tehnologija se koristi za kuće, mostove, stanove i sve drugo što ima veze s građevinom – kaže ovaj mladić, no da bi bio konkurentan na tržištu rada, posljednje četiri godine proveo je ulažući u svoje znanje. Preduvjet za to je kvalitetna nastava koja odgovara svim izazovima modernog društva.
– Pred nama su novi izazovi, umjetna inteligencija upravo doživljava procvat. U školi smo već počeli raditi s tim kako bismo odgovorili zahtjevima novog društva. Naši učenici su traženi na tržištu rada, a više od pola ih upisuje fakultete i veleučilišta. No trebat će još puno ulaganja. Moram zahvaliti Županiji jer smo u zadnjih godinu i pol puno uložiti u školu – ističe ravnatelj Malogorski čija škola danas obilježava Dan škole i 60. obljetnicu rada. Tom prigodom škola je organizirala demonstraciju učeničkih radova iz područja računalstva, elektrotehnike, graditeljstva i strojarstva, a koliko se u ovoj školi pažnje posvećuje praktičnim znanjima uvjerio se i župan Marko Marušić koji je i sam nekada bio učenik Tehničke škole Bjelovar.
– Hvalevrijedno je sve što se ovdje radi. Ova škola pokazuje kakvu pametnu djecu imamo. Nama kao osnivačima je cilj omogućiti im što bolje uvjete rada. Krenuli smo sa zamjenom dotrajalih instalacija, a sada ulazimo u završnu fazu izrade projektne dokumentacije za energetsku obnovu školu. Rezultati koji postižu učenici ove škole su rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada, a na tome im čestitam – naglašava župan Marušić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!