Hrebak: Kritiziraju nas, a petina sredstava za mjesne odbore otišla je lani baš u Patkovac!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradonačelnik Dario Hrebak posjetio je Mjesni odbor Patkovac, u koji je samo prošle godine uloženo 22 tisuće eura. Ondje je obnovljen i mjesni dom koji je dobio novu fasadu, zamijenjeni su dotrajali stupovi i žljebovi, popravljen je dio krova i nabavljene su prozorske klupčice.

– Jako puno ulažemo u Patkovac, ali dobijemo velike kritike pa ćemo očito sredstva morati malo drugačije rasporediti. Mjesni dom je izgrađen 1997., a mi smo uložili u njegov interijer prošlih godina. Planiramo nastaviti ulagati u Patkovac, ali i u ostalih 37 mjesnih odbora. Prošle godine,  petinu svih sredstava iz proračuna za kapitalna ulaganja uložili smo upravo u Mjesni odbor Patkovac, što je 170 tisuća kuna od ukupno 880 tisuća kuna za sve mjesne odbore u toj godini. Plan je uložiti uskoro u stočnu vagu, odnosno izgradnju nadstrešnice za vagu koja se stalno koristi, a koja je stradala u oluji početkom veljače. Novac će se osigurati rebalansom proračuna – pojasnio je gradonačelnik Hrebak.

Predsjednik Mjesnog odbora Patkovac Josip Galović zahvalio je gradonačelniku na svemu što radi, no dodao da se ne planira stati s potraživanjima.

– Ceste su asfaltirane, upozorili smo na neka oštećenja koja postoje, imamo još neku cestu koju treba renovirati, a tu su i problemi s mostovima. Ja nemam prigovora ako će biti tako kako gradonačelnik kaže. Radi se i projektna dokumentacija i za kanalizaciju, što mještane veseli – kaže Galović koji je pojasnio i koji je problem s mostom u tom Mjesnom odboru.

– Most je rađen davno, naravno da je oštećen kad se vozi preko njega. Naime, imamo dosta šlepera koji idu u firmu koja zapošljava 120 ljudi, pa oni nekako moraju doći do tamo. No, gradonačelnik je rekao da će se problem riješiti i mi mu vjerujemo. Nadamo se da bi se mogla sanirati pristupna cesta, da kamioni više ne idu preko mosta preko kojeg i imaju zabranu ići – rekao je Galović, a gradonačelnik je pojasnio da je jeftinije i logičnije napraviti pristupnu cestu nego graditi most za šlepere vrijedan milijun eura, jer je u gradskom proračunu za sve ceste godišnje predviđeno dva milijuna eura.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!