Izgradnja brze ceste od Bjelovara do Virovitice počinje prije najoptimističnijih prognoza

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iako se sve donedavno zbog poskupljenja materijala i nedostatka radne snage činilo da će se ponovno odgoditi dovršetak brze ceste prema Bjelovaru, iz Hrvatskih cesta i Ministarstva prometa stižu izvrsne vijesti. Ne samo da se nakon višemjesečne pauze nastavlja izgradnja brze ceste prema Bjelovaru, nego kreće i izgradnja dionice od Bjelovara prema Virovitici!

Naime, trenutno je izgradnja brze ceste prema Bjelovaru podijeljena u dva dijela. Jedan, kraći dio vodi od Farkaševca do Breze, a tu je riječ o oko pet kilometara ceste s koje nema čvorišta, pa njezinim dovršetkom vozači neće osjetiti ništa. No, radovi na toj dionici, baš kao i na sljedećoj, onoj od Breze do Bjelovara, bili su mjesecima u zastoju.

Ipak, iz Hrvatskih cesta nedavno smo dobili potvrdu da su zastoji riješeni i da će samo u manjoj mjeri utjecati na dinamiku radova pa će umjesto u proljeće 2024. godine, brza cesta do Bjelovara stići u ljeto te godine.

Butković najavio raspisivanje natječaja

Ono što je svakako pozitivno iznenađenje jest nastavak izgradnje brze ceste od Bjelovara do Virovitice. Taj se dugo najavljivani projekt sada napokon počinje doista i realizirati, a ministar prometa Oleg Butković jučer je izjavio da će još ove godine raspisati natječaj za izgradnju prvih 15 kilometara dionice od Bjelovara prema Virovitici pa će, dodao je, na toj cesti biti puno aktivnih dionica. Plan je, kazao je ministar, da u roku od četiri godine Virovitica konačno bude spojena s Bjelovarom i Zagrebom.

Vijest o tomu da će se brza cesta Bjelovar – Virovitica istovremeno graditi s obje strane izuzetno je pozitivna za stanovnike Bjelovarsko-bilogorske županije, jer su sve do sada najavljivani radovi samo u Virovitičko-podravskoj županiji.

Prvih 15 kilometara brze ceste od Bjelovara prema Virovitici vodi do čvorišta Bulinac i svakako će rasteretiti istočni ulaz Bjelovara koji je inače prometno vrlo intenzivan. Izgradnjom te dionice ujedno će biti odrađen lavovski dio bjelovarsko-bilogorske brze ceste, jer nakon toga preostaje tek dionica od pet kilometara od čvorišta Bulinca do čvorišta Velika Pisanica, a brza cesta potom prelazi na području Virovitičko-podravske županije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!