U bjelovarskim vrtićima osigurana dodatna mjesta, ali…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ostalo je još nekoliko dana do 30. travnja, kada se zatvaraju prijave za upise u novu pedagošku godinu u bjelovarskim dječjim vrtićima, no već je sada izvjesno da će i ovoga puta značajan dio mališana ostati bez mjesta. Prema prvim predviđanjima, na listi čekanja trebalo bi ostati oko 160 djece, otprilike kao i lani, no zahvaljujući novoj intervenciji vrtića i Grada, lista bi ipak trebala biti kraća.

-Zamolili smo ravnateljice vrtića za pomoć tako da je njihovom reorganizacijom osiguran upis za još 65 djece, za što ćemo u gradskom proračunu osigurati dodatnih milijun kuna. Na žalost, to nije dovoljno za sve i još stotinjak djece ostat će bez mjesta, no jednostavno više nemamo kapaciteta – iskren je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, dodajući kako je svjestan da se problem može riješiti jedino izgradnjom novih vrtića. Grad planira izgradnju takvih objekata u naselju Sjever, za što je dio sredstava već osiguran u državnom proračunu, te u naselju Ždralovi. No, dok se novi vrtići ne izgrade, liste čekanja su neminovne, s obzirom da sve više roditelja želi takav smještaj za svoju djecu.

-Broj djece u vrtićima stalno raste. 2016. godine u sve je predškolske ustanove bilo upisano 961 dijete, a do danas je taj broj narastao na 1166, i to bez dodatnih 65 mjesta koje smo osigurali za novu pedagošku godinu. Značajno smo smanjili cijenu vrtića koji je do prije nekoliko godina bio jedan od skupljih u Hrvatskoj, a povećali smo kapacitete, no očito još nije dovoljno. Ali, bit ćemo uporni sve dok djeca svih onih roditelja to žele ne budu imala svoje mjesto u vrtiću – zaključuje Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!