Učenici I. OŠ Bjelovar oduševljeno dočekali zvijezde popularne emisije!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Cika i vika učenika I. OŠ Bjelovar danas je izazvana povodom Svjetskog dana plesa koji se obilježava 29. travnja, točnije dolaskom plesnog para Paule Tonković i Marka Cuccurina. Scenska skupina u školi s gostima je napravila intervju dok su plesači učenicima pokazali svoje umjetničke pokrete.

– Naša škola obilježava Svjetski dan plesa na način da je naša scenska skupina, inače treći razred, odlučila pozvati u goste zvijezde Plesa sa zvijezdama, Marka Cuccurina i Paulu Tonković. Oni su se odazvali našem pozivu. S njima su učenici scenske skupine napravili kratki intervju, a oni su otplesali jedan od svojih plesova. Naša scenska skupina također je pripremila svoj ples. Zapravo je na događaj pozvana samo razredna nastava, ali zbog gostiju bilo je znatiželjnika i iz viših razreda – rekla je učiteljica Ljiljana Dominko.

Predstavila je učiteljica scensku skupinu I. OŠ Bjelovar.

– Skupina se bavi svime što se na sceni radi. Primjerice, nastupali su na Limach festu ove godine, a uvijek nastupaju i na našim školskim priredbama i to najčešće s nekom plesnom točkom. Tako da imaju iskustva s plesom i vole ples, i dječaci i djevojčice. Iako je dječake na početku bilo teže nagovoriti, brzo su se opustili i zavoljeli ples – rekla je.

Učenici plešu uz glazbu koju vole.

– Mi izaberemo pjesmu koja se njima sviđa jer tako ih se i “dobije”. Ne držimo se neke određene vrste plesa. Uglavnom, njima je to zanimljivo – poručuje Dominko.

Zanimljivo je danas bilo i u I. OŠ Bjelovar gdje su mnogi učenici naučili čari plesa.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!