Uređen je vrtić u Velikoj Trnovitici, evo kada otvara vrata malenim korisnicima!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Općina Velika Trnovitica korak je bliže otvorenju dječjeg vrtića. Danas je potpisan sporazum između Općine, Grada Garešnice i garešničkog Dječjeg vrtića Maslačak čija ispostava će biti velikotrnovitički dječji vrtić. Radovi uređenja prostora u kojem će vrtić biti smješten već su okončani, a u njih je Općina uložila 250 tisuća kuna. Vrtić se moći primiti 20 mališana od navršene tri godine do upisa u školu, a s radom bi trebao započeti već u svibnju.

Uloženo 250 tisuća kuna

– Općina Velika Trnovitica već duže vrijeme ima potrebu za otvaranjem dječjeg vrtića. Sada smo uredili prostor kako bi se naša djeca osjećala lijepo i ugodno. Osim što smo za samo uređenje uložili 250 tisuća kuna, Općina će financirati i sve buduće troškove – od energije preko prehrane do plaća odgojiteljica. Ovaj dječji vrtić će, uz sve potpore koje Općina Velika Trnovitica daje za svoju djecu od rođenja do završetka školovanja, zasigurno poboljšati standard naših ljudi. Naša djeca trenutno vrtiće pohađaju u Garešnici, Bjelovaru i Hercegovcu, a želim naglasiti kako otvaranje ovog vrtića neće utjecati na sufinanciranje boravka djece u dječjim vrtićima izvan općine. Ako roditelji rade u Bjelovaru i ondje vode dijete u vrtić, njima je puno jednostavnija ta opcija i upravo zbog toga s nećemo ukidati potpore. Mi kao općina sufinanciramo 80 posto troškova i roditelji koji ne budu koristili naš vrtić, potporu će i dalje zadržati – kazao je načelnik Općine Velika Trnovitica Ivan Marković prilikom potpisivanja sporazuma zahvalivši na razumijevanju Gradu Garešnici na čelu s gradonačelnikom Josipom Bilandžijom i ravnatelji Dječjeg vrtića Maslačak Marineli Kermeci. Da je otvaranje vrtića u Velikoj Trnovitici odličan korak za sve mlade obitelji ove općine naglasio je garešnički gradonačelnik Bilandžija. Kako je kazao, ovo je jedan od načina koji će zasigurno potaknuti mlade ljude da ostanu živjeti u ruralnoj sredini.

Jednake prilike za svu djecu

– Imati vrtić u svojoj općini i znati da dijete dobiva adekvatnu skrb je velika stvar za sve roditelje.To je jedna sigurnost koja je preduvjet da roditelji nesmetano mogu odlaziti na svoja radna mjesta. Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu – istaknuo je Bilandžija dok je ravnateljica garešničkog Dječjeg vrtića Maslačak Marinela Kermeci istaknula kako će sada sva djeca koja su na listi čekanja dobiti svoje mjesto u dječjem vrtiću.
-To znači da će, kao njihovi vršnjaci, dobiti jednaku priliku sudjelovati u svim aktivnostima i odgojno-obrazovnom procesu i da će jednaku priliku za start imati djeca na ruralnom području kao i djeca iz gradskih sredina. Također, drago mi je što će u vrtić moći i djeca roditelja koji nisu zaposleni. Naime, vrtić nije samo čuvalište za djecu, već je odgojno-obrazovna ustanova u kojoj djeca stječu spoznaje o svijetu i samim sebi od najranije dobi – kazala je ravnateljica Kermeci dodavši kako bi vrtić trebao biti otvoren već u svibnju.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!