Bjelovarski SDP bira novo vodstvo, evo tko želi biti predsjednik

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Više od godinu dana nakon predviđenog roka, konačno bi se trebali održati izbori u bjelovarskom SDP-u, i to 20. svibnja. Iako u stranci službeno o tome ne žele govoriti, neslužbeno doznajemo kako su neke kandidacijske liste već predane.

U lov na čelno mjesto u bjelovarskoj organizaciji tako, doznajemo, kreće bjelovarski stomatolog Dejan Plentaj koji, iako je dugogodišnji član SDP-a, do sada nije bio na istaknutim stranačkim dužnostima. Protukandidat bi mu trebao biti SDP-ov veteran, jedan od osnivača organizacije u BBŽ, Petar Kanešić. Kako doznajemo, do sada su se za potpredsjednike, kojih se bira dvoje, kandidirali dosadašnji povjerenik Vedran Smešnjak, njegova supruga Tihana Vincek Smešnjak te Nataša Ćurković. Birat će se i članovi Gradskog odbora, njih devetero.

Ovim izborima želi se uvesti red u bjelovarsku organizaciju SDP-a u kojoj posljednjih godina vlada rasulo. Ono je kulminiralo nakon prošlih lokalnih izbora, kada je organizacija raspuštena. Povjerenikom je tada imenovan Vedran Smešnjak koji do danas nije uspio organizirati ljude pa je i nadolazeće izbore inicirao županijski povjerenik Dalibor Rohlik. Iako nije jedina u županiji u koju treba uvesti red, bjelovarska organizacija trenutno je jedna od najzapuštenijih u županiji, što najbolje ilustrira činjenica da ta stranka nedavno, prvi put od 1993. godine, nije izašla na izbore za mjesne odbore u Bjelovaru.

Dejan Plentaj
Petar Kanešić

PODIJELI S PRIJATELJIMA!