Večeras se održava dodjela Porina, a kandidate za kipić ima i Bjelovar!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Večeras (petak) održava se jubilarni 30. Porin, a Bjelovarčani ga ovoga puta trebaju pratiti s posebnim ponosom. Big Band Bjelovar na čelu s Brunom Bišćanom nominiran je za prestižnu nagradu u dvije kategorije. Album Matije Cveka & Big Banda Bjelovar „Izbirljivo i namjerno” nominiran je u kategoriji za najbolji pop album. U konkurenciji se nalaze još Darko Rundek & Jazz orkestar HRT-a i grupa Silente. Da su Matija Cvek i Big Band Bjelovar odlična kombinacija potvrđuje još jedna nominacija i to ona u kategoriji za najbolju mušku izvedbu gdje su u konkurenciji s Massimom i Dinom Jelusićem. Mladi bjelovarski glazbenik Bruno Bišćan ne krije zadovoljstvo zbog ovih nominacija te otkriva kako je došlo do plodonosne suradnje s Matijom Cvekom.
– Prije četiri godine sam preuzeo vođenje Big Banda Bjelovar, a s vremenom je postalo očito da imamo potencijal raditi nešto drugačije. Kako studiram jazz kompoziciju i aranžiranje u Grazu, htio sam se malo više tome posvetiti. Napisao sam naš autorski program budući da u bendu imamo zaista izvrsne glazbenike, ali i odlične uvjete u Bjelovaru. Budući da se Matija Cvek i ja dugo znamo i kako je njegova glazba izvrsna, predložio sam mu suradnju, a on je bio oduševljen tim prijedlogom. Njegove pjesme su vrlo melodične i zaista sam uživao aranžirati ih. Tako je sve krenulo. Premijera je bila u Bjelovaru, a kasnije smo sve snimili – kazao je Bišćan otkrivši kako su očekivanja od Porina već ispunjena samim nominacijama.
– Moja očekivanja za ovaj album već su ispunjena. U četiri godine rada smo došli do razine da možemo snimiti CD koji je struka prepoznala kao vrijedan nominacije za Porin. Ako dobijemo ovu nagradu struke, to će biti samo još veća pohvala. Nominirani smo u kategoriji s jedinim profesionalnim big bandom u Hrvatskoj Jazz orkestrom HRT-a, to sve govori. Možemo samo biti ponosni na to – istaknuo je naš sugovornik. Dodajmo tome, kako standardna postava Big Banda Bjelovar broji 19 glazbenika, a njih 13 je povezano s Bjelovarom. Upravo zato je ova nominacija izvrsna promocija za naš grad koji ima dugu tradiciju jazz glazbe.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!