Turističkim poduzetnicima 74 tisuće eura potpore: ‘Bilogora postaje turistički biser’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu na području Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar osigurano je 74 tisuće eura. Novac je to koji je osigurala TZBB, Grad Bjelovar i općine koje pripadaju Turističkoj zajednici, a nakon javnog poziva donesena je odluka o dodjeli novca na temelju dobivenih bodova. Danas su u novouređenom hotelu Art’eria (bivši Central) potpisani ugovori s turističkim djelatnicima koji su dobili potpore. 

-Ove godine imali smo 38 prijava i moram reći da smo ove godine bili nešto strožiji u ocjenjivanju, tako da je prošlo 18 prijava. Prošle su najkvalitetnije prijave i one koje će podići kvalitetu i povećati broj noćenja na samoj destinaciji Bilogora-Bjelovar – kazala je direktorica TZBB Ana Kelek i dodaje. 

-Najveći mogući iznos potpore, onaj od 9 tisuća eura, dobio je hotel Art’eira (bivši Central). Povjerenstvo smatra da grad Bjelovar zaslužuje jedan kvalitetan hotel i da zaslužuju najveću potporu – rekla je direktorica Kelek. 

Gradonačelnik Dario Hrebak čestitao je svim dobitnicima bespovratnih potpora.

-Grad Bjelovar je najviše financijski sudjelovao u ovim potporama iako ima najmanje objekata koji su dobili potpore. Ali mi imamo tu jasnu kalkulaciju zašto izdvajamo najveća sredstva. Naime, mi moramo napraviti suradnju s našim okolnim općinama, Grad Bjelovar je neraskidivo vezan s okolnim općinama koje se moraju zajednički razvijati, pogotovo u turističkom smislu – kazao je gradonačelnik Hrebak i dodaje. 

Turisti sve više žele na selo

-U općinama su prirodne ljepote, mi u gradu imamo nešto drugo poput kulture, restorana, noćnog života i jednom takvom simbiozom stvara se jako lijepa priča. Naš turizam se ne razvija na način da nam dolaze radnici iz Indije i prespavaju tijekom izvođenja određenog projekta, nego doista zadnjih dvije, tri godine mi se možemo pohvaliti ozbiljnim turističkim brojkama – kazao je Hrebak i nastavlja. 

-Pozitivno sam se šokirao kada su mi mnogi rekli da imaju popunjenost četiri do pet mjeseci godišnje. To imaju samo velike, jake destinacije na Jadranu i možemo reći da mi već sada s popunjenošću određenih kapaciteta, i ako će se ova naša priča na Bilogori nastaviti ovako širiti, vjerujem da ćemo imati turizam jači nego neke primorske destinacije. Trendovi su sve više takvi da će turisti sve više željeti vidjeti poljoprivredu, sela, šumu, domaće životinje i da, Bilogora je neotkriveni biser turizma – zaključio je gradonačelnik Hrebak. 

Veliko izdvajanje općine 

Slavko Prišćan, načelnik općine Rovišće čestitao je svim dobitnicima potpora.

Čestitam svima koji su dobili sredstva potpore za razvijanje turizma. Bitna je ta sinergija Grada Bjelovara i okolnih općina. Veselim se što nam dolaze turisti i upoznaju naš kraj. Kasnili smo za Jadranom, zadnjih godina nakon brojnih analiza krenuli smo u konkretne projekte. Općina Rovišće osigurala je 35 tisuća eura za turizam. To su značajna sredstva za jednu općinu, ali turizam je važan – kazao je načelnik Prišćan. 

Direktor hotela Srećko Koljić zahvalio se Turističkoj zajednici Bilogora-Bjelovar i Gradu Bjelovaru na potporama. 

-Mi smo preuzeli hotel 1. travnja. Dio smo rekonstruirali, sada smo privremeno to zaustavili, ali cijeli hotel će biti rekonstruiran i imat ćemo baš adekvatan hotel u gradu – kazao je Koljić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!