Mladi kuglači poručuju: ‘Kuglanje je sport! Ako ne vjerujete, probajte osvajati medalje!’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Mladi naraštaj Kuglačkog kluba Bjelovar neprestano oduševljava javnost svojim odličnim rezultatima, posebno zato što se s njim radi tek pet do šest godina dok klub postoji pedesetak godina.

– Ima nas 12, osam dečki i četiri djevojčice, u rasponu od 10 do 17 godina. Kuglanje je sport preciznosti, koordinacije i pokreta, vrlo je zahtjevan zato što cijelo vrijeme morate imati hladnu glavu i koncentraciju. Nakon jedinice u školi, nema ništa od rezultata – rekao je trener Dario Blaško.

Nedavno je Kuglački klub Bjelovar ostvario fantastičan uspjeh na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlade. Naime, u Zagrebu su najmlađi bjelovarski kuglači odigrali drugi nastup na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za podmladak gdje je nastupilo pet dječaka i jedna djevojčica. Patrik Dedić treći put je postao prvak Hrvatske, a i ostali natjecatelji su ostvarili vrhunske rezultate.

– Zahvaljujući njima na jako smo dobrom glasu što se tiče mladih kuglača Hrvatske. Opet smo prvaci Hrvatske. Trudimo se sve više i više, a barem svako natjecanje donesemo jednu medalju. Nastavit ćemo raditi i dalje – rekao je.

Upitali smo ponovnog prvaka Hrvatske Patrika Dedića zna li uopće koliko medalja ima kod kuće.

– Za sada imam 13 metalja, 11 zlata te broncu i srebro s time da me je srebro zeznulo jer mi je za jedan čunj izmaknulo zlato. Za kuglanje treba imati volje, ne može se doći, napraviti jedan trening i odustati – dodaje Patrik.

Patrik priznaje da su njegovi vršnjaci skeptični oko kuglanja, ali on ih spremno poziva – probajte!

– Skoro svi iz mog razreda uopće ne vjeruju da je kuglanje sport. No, ja bih svoj djeci preporučio da se učlane i probaju osvajati medalje isto kao i ja – naglašava Patrik.

Da je kuglanje sport itekako misli Tia Boščić koja kugla oko tri godine.

– Na kuglanje me potaknula sestra koju sam isprva samo gledala na treninzima kako kugla. Na kraju ona je odustala zbog ozljede ruke, ja sam zatim krenula i shvatila da mi se sport jako sviđa – kaže Tia.

Brojne vještine potrebne su da bi se postalo pravim kuglačem ili kuglačicom.

– Treba imati dosta snage jer si nakon 120 bacanja gotovo i nemaš više energije. Također moraš imati dobar balans te dobar zglob kako bi tolike kugle za redom mogao baciti – poručuje.

Patrik i Tia jasno su nam dali do znanja da sport nije jednostavan, a svi koji ga žele iskušati pa i sami probati osvajati medalje, slobodno se mogu javiti Kuglačkom klubu Bjelovar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!