Navojcu veliko priznanje društva umjetnika, Zijahu višeminuti ‘standing ovation’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sinoć je u bjelovarskom Domu kulturu veliki glumac Zijah Sokolović odigrao predstavu koja je oduševila publiku. Naime, rijetko kada se u posljednjih 20 godina na BOK-u dogodilo da je publika ustala i pljeskala više minuta nakon završene predstave, a upravo to je sinoć doživio Zijah Sokolović sa svojom predstavom ‘Lijevo desno glumac’.

I to potpuno zasluženo!

Predstava je to koja je duboko zamislila svakog gledatelja, ali i nasmijala. Sokolović je na duhovit, ali i filozofski način, s nizom primjera, objasnio gledateljima da su i oni glumci u svojem kazalištu i da mogu biti umjetnici u svojem životu. Također je gledatelje na duhovit način privolio da razmisle o svojim svakodnevnim ulogama te kako i na što trošimo vrijeme. 

Inače, Sokolović je dobitnik 99 umjetničkih nagrada i šest nagrada za životno djelo, a nakon predstave mu je umjetnički direktor BOK-a Goran Navojec uručio i pečat Grada Bjelovara. 

No, i Navojca je dočekalo iznenađenje. 

Naime, na pozornicu je izašao Ivica Pucar, predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika koje je Goranu Navojcu uručio posebno priznanje za izniman doprinos hrvatskom glumištu i kazališnoj umjetnosti. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!