Američki otpravnik Fleming stigao u Bjelovar, ovo su teme koje ga najviše zanimaju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarska iskustva u upotrebi geotermalne energije te otvaranje američkih tvrtku u bilogorskoj metropoli teme su koje najviše zanimaju otpravnika poslova Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Marka Lewisa Fleminga kojega je danas u ulozi domaćina dočekao gradonačelnik Dario Hrebak.

„Nedavno smo imali veliku konferenciju o iskorištavanju geotermalne energije u Hrvatskoj i na toj konferenciji svi su spominjali Bjelovar. Iskorištavanje geotermalne energije u Hrvatskoj je sve važnija tema, a Bjelovar je predvodnik u tom sektoru”, objasnio je Fleming motiv svog dolaska. Gradonačelnik Hrebak pohvalio se i da je jedna američka tvrtka nedavno u Bjelovaru otvorila ured i da već sada zapošljavaju 15-ak djelatnika, a cilj im je vrlo brzo povećati tu brojku na njih stotinjak. Flemingov posjet iskoristit će za prezentaciju tax-free mjera i bjelovarskim mjerama poticanja poduzetništva, posebice u IT sektoru.

Nakon kraćih izjava u uredu gradonačelnika, Hrebak, Fleming i suradnici krenuli su u 4. osnovnu školu u posjet Bjelovarskom robotičkom centru, a obići će i Veleučilište u Bjelovaru kao i Tehnološki park gdje svoje urede imaju tvrtke Harter Management i ED Solutions, tvrtke koje surađuju s američkim tržištem.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!