[FOTO] Dječja knjižnica otvorila svoja vrata, zavirite u novi prostor

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dječji odjel Narodne knjižnice Petar Preradović Bjelovar otvorio je svoj vrata na novoj adresi. Riječ je o prostoru u samom središtu grada, odnosno prostoru galerije Fotokluba Bjelovar i Zajednice tehničke kulture na Trgu Eugena Kvaternika, smještenog iznad Alfa Radija.

Kako je pojasnila Vjeruška Štivić, ravnateljica Narodne knjižnice Petar Preradović, u novom prostoru na raspolaganju će biti lektire, popularni naslovi koji se čitaju iz užitka u slobodno vrijeme i nešto neknjižne građe. Veći dio građe bit će do završetka obnove naše zgrade pohranjen u spremištu.

Naime, zgrada Dječjeg odjela bjelovarske Narodne knjižnice „Petra Preradovića“ na Šetalištu dr. Ivše Lebovića uskoro kreće u konstrukcijsku obnovu. Kad će se „mala knjižnica“ vratiti u svoj stari, ali obnovljeni prostor, teško je procijeniti. Sama konstrukcija obnova mora biti završena do kraja lipnja. No konstrukcijska obnova je tek prva faza obnove. Nakon toga je na redu sveobuhvatna obnova, koja podrazumijeva postavljanje nove stolarije, ovojnice, a nakon toga slijedi i opremanje zgrade.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!