Goran Navojec: ‘BOK fest je bio iznad svih očekivanja. Iduće godine dižemo ljestvicu još više’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Završen je dvadeseti BOK fest stoga smo iskoristili prigodu da razgovaramo s umjetničkim direktorom Goranom Navojecom i upitamo ga kako je zadovoljan s jubilarnom manifestacijom te kakva je budućnost festivala.

-Pa kada podvlačim crtu za dvadesetu godišnjicu BOK festa moram reći da je sve to na kraju ispalo iznad svih mojih očekivanja. Festival ima više segmenata, prvo i ono najvažnije su predstave, a mislim da su Bjelovarčani zaista mogli uživati u vrhunskim predstavama i vrhunskim glumcima. No, meni je posebno drago i što nam je koncert otvorenja BOK Alfa Jukebox bio uspješan kao i meni uvijek draga BOK moto alka i rukometni turnir. Sve smo to na kraju lijepo zaokružili divnim koncertom u Velikom Trojstvu – priča nam Navojec i nastavlja. 

Teška, ali uspješna organizacija

-Iza cijelog festivala stoji veliki trud brojnih ljudi. Nije lako ovo sve organizirati. Recimo, kada imate filmski festival, onda vam dođe film i dva ili tri gosta. Mi smo pak svaki drugi dan morali ugostiti 40 do 50 ljudi. Znači glumci, tehničari, scenski majstori, šminka, garderoba i tako dalje i ti ljudi moraju biti lijepo dočekani, moraju negdje spavati, jesti, moraš im osigurati uvjete za rad. I onda kada odu drugi dan ti dođe novi autobus ljudi, tako da je to veliki posao koje je jako dobro odrađen – kazao je Navojec i nastavlja. 

-Gradska uprava je ove godine snažno stala uz festival i njihova potpora je zaista bila iznimno velika. Stara garda suradnika koja radi na festivalu je opet odradila odličan posao, a bilo je i onih kako ja volim reći udarnika, koji su radili izvan svoga radnog vremena, koji su dali iznimno veliki obol festivalu i koji su nam bili na raspolaganju 24 sata, a to su dogradonačelnik Igor Brajdić, cijeli CUK na čelu s ravnateljicom Ivanom Hrpalom i Marko Kutanjac, načelnik iz Velikog Trojstva – kaže Navojec kojeg smo upitali kakva je budućnost BOK-a. 

-Sada smo proslavili jubilarnu dvadesetu godišnjicu i idemo po nove jubilarne brojke. Dakle, festival ide dalje. Uhodana ekipa je tu, ove godine je sve bilo tip top i zašto ne bi iduće godine još malo stisnuli gas, podigli ljestvicu i imali još veći festival – zaključio je Navojec. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!