Klinci uživali u filmskim prizorima kod bjelovarskih vatrogasaca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Da su bjelovarski vatrogasci pravi heroji, bjelovarski mališani imaju se priliku uvjeriti danas i sutra. Tradicionalno, održavaju se Dani otvorenih vrata.

– Pozvali smo najvjernije ljubitelje ovog posla, a to su djeca predškolske i osnovnoškolske dobi. U ova dva dana ćemo im pokušati pokazati sve što ih zanima, a zanima ih sve. Svakako je najzanimljiviji vizualni prikaz vozila i načina kako se gasi vatra. Kada se upale rotacije, sirene pa kada se tome još dodaju voda, dim, vatra, djeca uživaju. Stoga im mi pokazujemo opremu s kojom mi radimo i način kako radimo. Sve to djeca inače mogu vidjeti samo na televiziji, a sada i doživjeti. Iskustvo je pokazalo da im je to izuzetno zanimljivo, a na kraju posjeta, svi oni žele postati vatrogasci. Inače, svibanj je mjesec zaštite od požara koji je nama ove godine posebice bitan jer obilježavamo 150 godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bjelovar, a samim tim i bjelovarskog vatrogastva. Inače, to je najstarija udruga građana na području Bjelovara, a ujedno i jedna od najstarijih u čitavoj Hrvatskoj – kazao je Davor Đalog, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara.

Dodao je kako se 18. svibnja u Gradskom muzeju Bjelovar organizira tematska izložba o 150 godina bjelovarskog vatrogastva.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!