[FOTO] Unatoč kratkim rokovima, konstrukcijska obnova gradske ljepotice neće kasniti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Više od 40 radnika Hidroregulacije svakodnevno daje sve od sebe da u zadanom roku završi konstrukcijska obnova zgrade Vodotehne, a njihov trud, čini se prema dosadašnjim rezultatima, itekako se isplati.

Podsjetimo, 2,3 milijuna eura vrijedna konstrukcijska obnova zgrade veličine čak tri tisuće četvornih metara započela je prije nešto više od dva mjeseca, a krajnji rok za završetak ističe 30. lipnja. Dominik Nervo, direktor tvrtke, na kraju svakog dana stavi jednu kvačicu više, a kaže da je do sada odrađeno više od 60 posto planiranog posla. Kako ne bi došlo do kašnjenja rokova, Nervo kaže da su pomoć zatražili i od brojnih drugih bjelovarskih tvrtki, pa u toj velikoj zgradi gotovo u svakom hodniku možete pronaći barem jednog građevinca naoružanog alatom.

Vraćanje sjaja staroj, zapuštenoj ljepotici odvija se pod budnim okom projektanta i nadzornika Hrvoja Malčića iz M-plana koji napominje da su radnike dočekali brojni izazovi te da se stanje zgrade pokazalo lošijim od procjena.

„Imali smo problema sa zabatnim zidom, ali na vrijeme smo vidjeli što se događa tako da nam se nije ‘dogodio Zagreb’”, pojašnjava Malčić.
Radove je danas obišao i gradonačelnik Dario Hrebak koji je izrazio zadovoljstvo njihovom dinamikom te ujedno napomenuo i da se upravo bjelovarska Hidroregulacija jedina javila na natječaj za obnovu dječjeg odjela gradske knjižnice te, logično, dobila i taj posao.

Nakon konstrukcijske obnove tijekom trebala bi uslijediti i cjelovita obnova koji bi se trebala financirati putem Nacionalnom plana oporavka i otpornosti, a prema posljednjim procjenama, s obzirom na konstantno divljanje cijena materijala i rada, ukupan trošak obnove zgrade Vodotehne mogao bi se popeti i na okruglih deset milijuna eura.

Vrijedi spomenuti i da je tvrtka Vodotehna, po kojoj Bjelovarčani nazivaju uglovnicu u Nazorovoj i na Trgu hrvatskih branitelja, preselila u bivšu upravnu zgradu Peveca s druge strane ceste, preko puta Inine benzinske crpke.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!