Nema toga što maleni Cicibanci ne mogu, no danas su nadmašili sami sebe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dječji vrtić Ciciban svojim je polaznicima još jednom pripremio tjedan iz snova. Naime, upravo je u tijeku tradicionalna manifestacija „Proljeće u Cicibanu” tijekom koje su mališani imaju priliku uživati u pregrštu aktivnosti. Današnja gošća je bila bjelovarska umjetnica Mirela Kušec koja je klince uvela u svijet keramike.
– Djeca su danas dobila zadatak izraditi tanjuriće. Nakon što ih oblikuju, slijedi ukrašavanje i bojanje, a u tome zaista uživaju. Ide im odlično, zaista su pravi mali kreativci. Zadovoljni su i oni i ja – kazala je Kušec dodavši kako bi bila sretna kada bi barem jedno dijete zapamtilo današnju radionicu i jednog dana krenulo u smjeru keramike. Da bi se ove želje mogle i ispuniti pokazuju mali Cicibanci koji nisu krili koliko su uživali u ovoj aktivnosti.

Ponosni na sebe

– Napravila sam tanjurić koji mi je baš lijep i zato ću ga čuvati za sebe. Nosit ću ga svuda sa sobom i svašta ću jesti iz njega. Na radionici mi je bilo baš zanimljivo, a najljepše mi je bilo bojati ga. Moj tanjurić će uskoro na pečenje, a kada sve bude gotovo, ponovno ću ga dobiti – kazala je malena Sara dok je njezina prijateljica Nicol otkrila za koga će čuvati svoj tanjurić.
– Teta Mirela me baš lijepo naučila raditi tanjur. Nosit ću ga kući, a iz njega ćemo jesti moje lutkice i ja. Mama, tata i braco su preveliki pa je njima moj tanjurić premalen – pojasnila je mala umjetnica Nicol dodavši kako joj je na radionici bilo zabavno. No osim što su se djeca dobro zabavila, ovom radionicom su razvijali svoje umjetničke kompetencije.
– „Proljeće u Cicibanu” je naša tradicionalna manifestacija tijekom koje u fokus stavljamo obitelj i majke jer obilježavamo Međunarodni dan obitelji i Majčin dan. Za naše mališane smo pripremili različite umjetničke sadržaje. Danas je s nama bjelovarska umjetnica Mirela Kušec koju smo ugostili jer smatramo da je rad rukama i srcem izuzetno važan za djecu. Djeci smo dali priliku da kreiraju i izrade predmet od gline koja je prirodni materijal čime razvijaju svoje umjetničke kompetencije, a pri tome uživaju. Na kraju će predmet koji su izradili nositi svojim kućama – pojasnila je pedagoginja Dječjeg vrtića Ciciban Branka Biketa Caktaš otkrivši u kakvim su sve aktivnostima imali priliku uživati mališani.

Od učenja francuskog do posjeta vatrogascima

-Na početku smo imali prekrasnu suradnju s Gimnazijom Bjelovar i profesoricom Željkicom Crnković tijekom koje smo kod djece razvijali kompetencije francuskog jezika. Možemo se pohvaliti da naša djeca već sada dobro barataju jednim finim vokabularom. Također, imali smo zanimljivo druženje s našom poznatom pripovjedačicom Tinom Gatalicom koja nam je pričala bilogorske priče. Uživali smo u predivnim pričama koje naša Tina pokušava otrgnuti od zaborava, a djeca uživaju u slušanju priča što nam jako veseli. Naravno, u gostima smo imali i kazalište, a ovoga puta su djeca uživala u lutkarskoj predstavi Pingvin u Hrvatskoj. Posjetili smo i vatrogasce, a sutra nam dolaze gosti iz Medicinske škole Bjelovar. Naši medicinari će raditi preventivni program za roditelje. Mjerit će tlak i zasićenost kisika u krvi, a djeca će sve to pratiti i potaknuti svoje roditelje na zdravi stil života. Aktivnosti ćemo zaključiti u ponedjeljak na sam Međunarodni dan obitelji s jednom zaista zanimljivom temom, a to je Dijete i kućni ljubimac. Organizirat ćemo virtualni okrugli stol s našim veterinarima koji će stručno s roditeljima razgovarati o tome kako potaknuti dijete na kontakt sa životinjom – pojasnila je Biketa Caktaš.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!