[FOTO] Pogledajte kako izgleda prva digitalna učionica u Hrvatskoj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas je u I. osnovnoj školi u Bjelovaru svečano otvorena prva digitalna učionica za osnovnoškolce u Hrvatskoj. Na ideju otvorenja moderne učionice došla je ravnateljica Martina Supančić koja je podršku dobila od Grada Bjelovara te Profila Klett i brojnih donatora. U učionici se nalazi 24 laptopa, ‘active learning’ stolice, interaktivni ekran to jest pametna ploča, veliki LCD monitor, sustav za videokonferencije itd. 

-Sretni smo i ponosni što smo dobili digitalnu učionicu kakvu naša škola i zaslužuje. Od ideje do realizacije je trebalo jedno godinu dana.  Na ovom projektu su bila tri partnera, to je I. osnovna škola Bjelovar, Grad Bjelovar i Profil Klett. Naša škola uložila je 6 tisuća eura, donacija Profila je bila također 6 tisuća eura i Grad Bjelovar je uložio 23 tisuće eura. Treba dodati i da nam je tvrtka Bjelin donirala novi parket – rekla je ravnateljica Supančić i dodaje. 

-To je multifunkcionalna učionica koja će se prvenstveno koristiti za nastavu informatike za razrednu nastavu, naravno i učenici predmetne nastave će ju također koristiti. Tu će se održavati i razne edukacije, konferencije i mnogo toga – rekla nam je ravnateljica Supančić koja je dodala da je ovo prvo otvorenje digitalne učionice za osnovnoškolce u Hrvatskoj. 

-U jednoj osnovnoj školi u Šibeniku je uređena digitalna učionica, ali još nije službeno otvorena, tako da je ovo prvo službeno otvorenje digitalne učionice za osnovne škole u Hrvatskoj. 

Gradonačelnik Dario Hrebak kaže da je oduševljen novom digitalnom učionicom. 

-Kada mi je ravnateljica Martina došla u ured i rekla za ideju digitalne učionice u školi, rekao sam odlično, podržat ćemo to. Mi uvijek podržavamo dobre projekte. To je i jedan od dokaza da digitalizaciju podržavamo i u osnovnim školama, ne samo u Veleučilištu. Hvala svim tvrtkama koje su podržale ovaj projekt. Malo je žalosno što je ovo tek prva u našoj županiji pa i Hrvatskoj jer realno takvu učionicu bi trebala imati svaka škola – zaključio je gradonačelnik Hrebak. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!