Za dva tjedna kreće opremanje prvog dijela korza. Evo što će sve biti postavljeno

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prvi dio rekonstrukcije korza je završen te je provedena javna nabava opremanje korza klupama, koševima za otpad, žardinjerama, a posao je dobila tvrtka Metalac d.o.o iz Bjelovara. Vrijednost nabave iznosi 33 tisuće eura. 

-Drago mi je da je ovaj posao dobila jedna domaća obiteljska tvrtka koja je prvo bila obrt pa je izrasla u tvrtku i sada zapošljavaju naše sugrađane. Što se tiče korza, pazimo na svaki detalj i želimo da nakon obnove bude primjereno 21. stoljeću. Na korzu će se naći dosta hladovine zahvaljujući stablima koja su lijepo prolistala, kao i urbane komunalne opreme. Naime, ukupno će biti postavljeno šest kružnih klupa, pet trokutastih klupa, četiri linijske klupe, 108 žardinjera za cvijeće, deset koševa za komunalni otpad i pet za selektiranje otpada –  kazao je dogradonačelnik Igor Brajdić. 

Na pitanje hoće li radovi na korzu biti završeni do Terezijane kako je rečeno kada je rekonstrukcija počela, Brajdić je rekao da je to pitanje za nadzor i izvođače radova. 

-Ne vjerujem da će do srpnja sve biti završeno upravo zbog sitnica i detalja na koje posebno pazimo. Želimo da se radovi naprave kako treba, pa makar to trajalo mjesec ili dva duže. Što se penalizacije tiče, neću reći ni da će je biti niti da neće. Sjest ćemo s nadzorom i izvođačima i dogovoriti sve što treba biti – poručio  je Brajdić.

Dragan Dujmović, vlasnik tvrtke Metalac iskazao je zadovoljstvo sklopljenom suradnjom s Gradom Bjelovarom. 

-Sretan sam što radimo takve stvari i što smo na određeni način proširili djelokrug svoga rada. Radovi u radionici su pri završetku i kroz 15 dana trebala bi krenuti montaža na korzu. Imamo četiri radnika, što je dovoljno za ovaj obujam posao. Cijeli projekt bio je izazovan jer smo trebali osmisliti probne modele i zadovoljni smo kako to izgleda. Za izradu koristimo čelik, koji potom ide na plastifikaciju i koristimo hrast, kazao je Dujmović.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!