[FOTO] Igraonica u Zrinskom Topolovcu nastavlja s radom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zahvaljujući suradnji Socijalne zadruge Pružimo ruke i tvrtke INA u mališani predškolske dobi u Zrinskom Topolovcu i dalje imaju priliku pohađati igraonicu u sklopu projekta „Djeca su naša budućnost – uložimo u nju”. Kako je pojasnila upraviteljica Socijalne zadruge pružimo Ruke Mihaela Boltižar, INA već osmu godinu financira održavanje ove igraonice. S obzirom na to da Zrinski Topolovac, jedna od rijetkih općina Bjelovarsko-bilogorske županije koja bilježi rast nataliteta, nema dječji vrtić, ova igraonica je zaista dobrodošla.

– Ovakva igraonica u trajanju od dva sata tjedno puno znači i roditeljima i djeci i to posebice zato što ju vodi stručni kadar. Da djeca zaista uživaju, potvrđuje činjenica da nam se vraćaju i stariji brace i seke čak i kad odu u školu. Osim što joj se djeca vesele, roditeljima, bakama i djedovima dobro dođe mali predah – istaknula je Boltižar zahvalivši tvrtki INA na donaciji. Predstavnik INA-e Vanja Lež prilikom obilaska igraonice smještene u zgradi Općine istaknuo je kako je lijepo vidjeti osmijehe na dječjim licima.

-INA dugi niz godina surađuje sa socijalnom zadrugom Pružimo ruke, a nama kao kompaniji to je veliko zadovoljstvo. Poticanje kvalitete života u lokalnim zajednicama u kojima poslujemo za nas je vrlo važno, a prioritet su nam projekti usmjereni prema djeci i mladima – kazao je Lež, dok je pročenica Općine Zrinski Topolovac Antonija Kanešić Ivkovčić zahvalila tvrtki INA i Socijalnoj zadruzi Pružimo ruke što pružili mogućnost da se ova igraonica nastavi.

– To nam zaista puno znači jer zaista ima velik utjecaj na djecu iz naše općine – naglasila je Kanešić Ivkovčić. Njezine riječi potvrdio je i Stjepan Slukić, mještanin Zrinskog Topolovca čija najmlađa kći Viktorija pohađa program igraonice.

– Mi smo mala sredina koja još uvijek nema dječji vrtić iako imamo puno djece. Zato nama roditeljima ova igraonica itekako puno znači. Moja najmlađa kći Viktorija ima pet godina, a ovdje uživa. Doma joj nedostaje igra s društvom njezine dobi. Stoga zahvaljujem tvrtki INA i Socijalnoj zadruzi Pružimo ruke te našim tetama koje se s velikom ljubavlju brinu o našim najmlađim sumještanima, ali i svim bakama i djedovima koji čuvaju našu djecu kada smo mi na poslu ili u polju – kazao je ovaj otac četvero djece. Da u radu s djecom u Zrinskom Toplovcu uživaju i same tete, istaknula je psihologinja Dijana Matuš koja je za današnje svečano otvorenje igraonice zajedno s defektologinjom Majom Lazić i djecom pripremila prigodni program.

– Rado dolazimo ovdje jer nas zaista veseli što i po manjim općinama imamo priliku neposredno raditi s djecom. Djeca time puno dobivaju, a osmijesi na njihovim licima najljepše su što možemo dobiti natrag. Inače smo mi stručne suradnice u vrtićima, a zaista nam je drago što imamo priliku biti dio ove lijepe priče – kazala je Matoš.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!