Trupac smislio način da napuni blagajnu, Zavod kreće u rat sa štetočinama!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zavod za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije od nedavno je bogatiji za novu uslugu. U toj je zdravstvenoj ustanovi ustrojen tzv. DDD odjel, odnosno Odjel za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju.

-Riječ je uslugama koje su namijenjene tvrtkama, ustanovama i građanima, odnosno pojedincima koji trebaju spomenute usluge. Osim toga, za Općine i Gradove u našoj županiji ćemo provoditi obvezne mjere deratizacije javnih površina, objekata i javne odvodnje te ćemo se baviti suzbijanjem komaraca – kaže ravnatelj Zavoda Vedran Trupac. Dodaje kako je spomenuti odjel ovih dana dobio dozvolu Ministarstva zdravstva te kako su već krenuli s poslom.

-Za sada posao obavljaju zaposlenici koji su i prije bili zaposleni u Zavodu, no zbog povećanja obima posla zapošljavat ćemo nove ljude – najavljuje Trupac.

Osnivanje ovakvog odjela Trupac je najavio na početku svog mandata jer je, kaže, na taj način želio poboljšati financijsku stabilnost ove ustanove.

-To je usluga koja je na tržištu i ja se nadam da će pridonijeti poboljšanju financijske situacije Zavoda – kaže Trupac.

Spomenuti odjel samo je jedna u nizu komercijalnih usluga koje je od preuzimanja Zavoda uveo novi ravnatelj. U posljednje dvije godine nabavljen je novi PCR uređaj, uvedena je mogućnost analize meda, nabavljen je plinski kromatograf koji se također koristi za analize koje se klijentima naplaćuju. Samo u posljednjih godinu dana u novu opremu uloženo je oko milijun kuna. Zahvaljujući komercijalizaciji usluga, Zavod je prošlu godinu završio u plusu, no još uvijek se rješava stari dug koji je u međuvremenu smanjen s 3,5 na 2,3 milijuna kuna.

-Kako bismo osigurali dodatnu stabilnost, planiramo uvođenje još nekih djelatnosti. Ovih dana smo promijenili Statut i čekamo potvrdu Županijske skupštine kako bismo među usluge mogli uvrstiti i medicinu rada. Nadam se da će do jeseni i to zaživjeti – najavljuje Trupac.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!