U BBŽ u posljednja 24 sata 28 intervencija! Naši vatrogasci pomažu i u Karlovačkoj županiji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iako smo ovaj tjedan izvijestili da se kiša smilovala Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, danas je stanje nešto drugačije. Vatrogasne snage su na terenu, a  u posljednja 24 sata vatrogasci su odradili 28 intervencija.

– U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u zadnja tri sata riješeno je osam intervencija dok je pet intervencija u tijeku. Intervencija je najviše bilo na području Daruvara i Grubišnog Polja. Voda je u nekim slučajevima došla u podrume. Intervencije koje su dojavljene su i odrađene, ali slažu se prioriteti – kaže Josip Heger, glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice BBŽ.

Nadzirala se i rijeka Česma čiji je vodostaj porastao.

No, to nije sve jer pripadnici Vatrogasne zajednice BBŽ morali su priskočiti u pomoć kolegama u Karlovačkoj županiji, točnije u gradu Karlovcu.

– Jučer u 23 sata Hrvatska vatrogasna zajednica stavila nas je u pripravnost za ispomoć vatrogasnim snagama na području Karlovačke županije. Isto tako, danas oko 8:45 uzbunjeno je 14 vatrogasaca s područja naše županije s pet vozila, sedam benzinskih i sedam električnih pumpi te su upućeni na područje Karlovačke županije u tamošnju JVP. Oni se ipak nalaze u puno većim problemima – rekao je Heger.

Županijski centar 112 Bjelovar dostavio nam je najnovije podatke vezane uz razinu vodostaja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

– Pripremno stanje obrane od poplava vezano na visinu vodostaja p. Grabovnica na vodomjeru Čazma, na kojem je dana 17.05.2023. godine u 08 sati zabilježen vodostaj +492 cm s tendencijom daljnjeg porasta ( Sektor: D, branjeno područje: 7, mali sliv: Česma – Glogovnica, Dionica : D.7.14.),

– Pripremno stanje obrane od poplava, vezano za visinu vodostaja Česme na vodomjeru Čazma, na kojem je dana 16.05.2023. u 12 sati zabilježen vodostaj +401 cm s tendencijom daljnjeg porasta (Sektor D, Branjeno područje 7, Mali sliv: Česma – Glogovnica, Dionica D. 7.1., D.7.3),

– Redovne mjere obrane od poplava, vezano na visinu vodostaja rijeke Ilove na mjerodavnom vodomjeru Garešnica, na kojem je 14.05.2023. godine u 23 sata zabilježen vodostaj +301 cm, s tendencijom daljnjeg porasta (sektor: D, branjeno područje: 6, Mali sliv: Ilova – Pakra),

– Redovne mjere obrane od poplava, vezano na visinu vodostaja rijeke Česme na mjerodavnom vodomjeru Pavlovac, na kojem je 15.05.2023. godine u 07 sati zabilježen vodostaj +270 cm, te AVS-a u Narti zabilježen vodostaj +461 cm s tendencijom daljnjeg porasta (sektor: D, branjeno područje: 7, Mali sliv: Česma-Glogovnica.

– Za napomenuti je da je doneseno rješenje o uvođenju Izvanrednog stanja obrane od poplava na Spojnom kanalu Zelina-Lonja-Glogovnica-Česma, branjeno područje 7 za mali sliv „Česma-Glogovnica“ koje nije na području naše županije, no vodotokovima je vezano na rijeku Česmu (dana 17.05.2023. godine u 08 sati zabilježen vodostaj +608 cm s tendencijom daljnjeg porasta).

VZG Garešnica
VZG Čazma
VZG Daruvar
VZG Grubišno Polje i VZO Veliki Grđevac
VZG Bjelovar
VZG Garešnica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!