Hrebak: S CUK-om kreće novi početak Terezijane, program je odličan!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Gradonačelnik Dario Hrebak u društvu ravnateljice CUK-a Ivane Hrpalo najavio je ovogodišnju Terezijanu te je pojasnio zašto je od ove godine Centar za cjeloživotno učenje i kulturu preuzeo organizaciju Terezijane. 

-Terezijana će biti održana od 15. do 18. lipnja i to po prvi put u organizaciji bjelovarskog CUK-a. Grad Bjelovar je glavni pokrovitelj Terezijane. Razlog zašto sam donio odluku da ove godine CUK organizira je taj što je Terezijana doživjela svoj određen maksimum i mi moramo to sada organizacijski dignuti u jednom drugom smjeru. Nema tog pojedinca koji može biti veći od Terezijane, počevši od mene samoga, a onda i od nekih drugih – kazao je gradonačelnik Hrebak i nastavlja. 

-Teško je donositi teške odluke, ja sam svjestan da je možda ta odluka da netko drugi sada organizira Terezijanu povrijedila nekoga. Ali to je tako, ako ste gradonačelnik i ako ste odgovorni morate donositi teške odluke. Zahvaljujem se svima koji su radili na Terezijani do sada, ona je bila uspješna, no ona se mora razvijati više i dalje – istaknuo je Hrebak i dodao da ne smije postojati interes pojedinca već svi moraju biti složni. 

Problem s Turističkom zajednicom

-CUK je gradska ustanova, imaju dovoljan broj zaposlenih, a između ostalog između Gradske uprave i Turističke zajednice je došlo do komunikacijskih barijera, to još datira od organizacije Adventa koji nije dobro prošao. I nema tu puno mudrovanja, kao gradonačelnik moram biti odgovoran – kazao je gradonačelnik Hrebak i dodao da s CUK-om kreće nova era Terezijane. 

-Vjerujem da će Terezijana i ove godine biti jednako dobra kao i prošle, ali zapravo je sve na vremenu. Ako bude vrijeme kao što je ovih dana, a toga me je zapravo najviše strah, onda sav trud propada – poručio je gradonačelnik Hrebak te je dodao da je osim Grada pokrovitelj Terezijane i Ministarstvo turizma kao i Hrvatski sabor te da je predsjednik Sabora Gordan Jandroković potvrdio dolazak kao i ministrica. 

Ravnateljica CUK-a Ivana Hrpalo istaknula je da će program biti jako bogat i raznolik. 

-Imat ćemo više od 40 različitih aktivnosti. Terezijanu će u četvrtak na glavnoj pozornici kod Gradske uprave koncertom otvoriti Big Bend Bjelovar s proširenim sastavom i solistima Vandom Vinter, Renatom Sabljak i Damirom Kedžom. Na pozornici će se nalaziti više od 70 glazbenika i to će biti pravi mali spektakl. Nakon njih nastupit će Miroslav Škoro – kaže nam Ivana i dodaje da je Grad ove godine izdvojio 700 tisuća kuna za Terezijanu, a računaju i na 200 tisuća kuna od sponzora, kao i 100 tisuća kuna od HTZ-a i 25 tisuća od županijskog TZ-a.

Babotočka vojna

-Što se tiče petka, tada nam dolazi Let3 i tribute band EKV. U subotu imamo Silente, zatim Severinu pa tribute band Dino Dvornik, a u nedjelju orkestar Glazbene škole u Bjelovaru i Virovitici sviraju rock glazbu, a nakon njih nastupa klapa Intrade. Imat ćemo na otvorenju veliki carski vojni bal na kojem će sudjelovati i poznati hrvatski glumci. U tome nam pomaže Ivan Ožegović. Imat ćemo naravno i carsku povorku u kojoj će sudjelovati naši husari. Nastupit će i ‘zli bubnjari’ koji su hit u cijeloj državi, imat ćemo bogati ‘ulični program’ sa swing plesačima, bit će tu i puno događanja za djecu, zatim sportskih događanja kao i edukativnih – kazala je ravnateljica Hrpalo koja je dodala da je na Moto klubu Bjelovaru odluka hoće li nastupiti na Terezijani te da Terezijaner košta 10 tisuća eura i da je zbog toga došlo do problema u pregovorima.

Na pitanje novinara što je s Babotočkom vojnom, riječ je ponovno preuzeo gradonačelnik Hrebak. 

-Općina Zrinski Topolovac zaštitila je Babotočku vojnu i što mi to možemo. Zaštitili su je i kako da ju mi onda opet ovdje imamo – kazao je gradonačelnik Hrebak. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!