Veliki Grđevac narednih dana je središte događanja, evo što vas ondje očekuje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sljedećih desetak dana svi putovi vode u Veliki Grđevac. Naime, približavaju se 30. rođendan Općine, ali i 36. Lovrakovi dani kulture, jedna od najprepoznatljivijih velikogrđevačkih manifestacija.

– U ovih 30 godina na području naše općine postignut je velik napredak na različitim poljima – od predškolskog odgoja i školstva preko poljoprivrede i gospodarstva pa sve do infrastrukture. To smo željeli proslaviti sa svim svojim mještanima i gostima pa smo pripremili bogat program – istaknuo je načelnik općine Tomislav Pavlečić. Sve počinje već ove subote, 20. svibnja, tradicionalnim Sajmom kreativnosti u Centru Mato Lovrak. Sve okupljene ondje očekuje predstavljanje suvenira, tradicijskih proizvoda i lokalne gastronomske ponude, radionica keramike, likovna kolonija, body art, cirkuska pričaonica, glazbeno-scenski program, kišimbaj predstave… Također, kako otkriva načelnik Pavlečić, ondje će Lovrakovcima predati ključeve Općine na sljedećih sedam dana.

Program Lovrakovih dana kulture se nastavlja već u ponedjeljak, 22 . svibnja, 10 sati predstavom za djecu Hrvatske vile i vještice Kazališta Prijatelj, a u utorak, 23. svibnja, na red dolaze mnogima omiljene Igre Družbe Pere Kvržice. Teatar Kerempuh sa svojom predstavom Ljubaf u Veliki Grđevac stiže u srijedu u 20,30 sati, dok će se središnja manifestacija Lovrakovih dana kulture održati u četvrtak, 25. svibnja, u sklopu koje će, nastavlja Pavlečić, biti dodijeljena nagrada za najbolji dječji roman.

Kada je pak riječ o samoj proslavi 30. obljetnice postojanja Općine Veliki Grđevac, 26. svibnja će biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća, a naredna tri dana slijedi bogat glazbeni program.
-Koncert grupe Gazde koji ove godine također slave 30 godina uspješnog rada na rad na dolazi u subotu, 27. svibnja, a njihova predgrupa će biti Enigma. Željeli smo naše mještane, kao i sve goste, počastiti lijepim koncertom. U nedjelju, 28. svibnja, ćemo imati vrtnu zabavu uz grupu Druga dimenzija. U ponedjeljak, 29. svibnja, na samu svetkovinu Duha svetoga naša Župa ima misno slavlje, a u večernjim satima ćemo imati zabavu na otvorenom uz grupu Čista petica. Tko god se želi lijepo provesti, neka dođe u Veliki Grđevac na obilježavanje 30. godina Općine i svetkovine Duha svetoga te na Lovrakove dane kulture – naglasio je načelnik Pavlečić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!