[FOTO] Bjelovarski vatrogasci slave 150. rođendan, evo čime se sve mogu pohvaliti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dobro opremljen vozni park, energetski obnovljena zgrada bjelovarskih vatrogasaca, kao i sjajno uvježbani vatrogasci dočekali su bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka koji je danas obišao Javnu vatrogasnu postrojbu Bjelovar. Povod posjeta je 150. obljetnica bjelovarskog vatrogastva koja se obilježava ovih dana.

– Vidimo da je oprema u izvanrednom stanju. Javna vatrogasna postrojba inzistira da to mora biti na visokoj razini, a Grad ih prati. Da bi čitav sustav obrane od požara, poplava i svih hazardnih situacija funkcionirao, mora postojati simbioza između Vatrogasne zajednice Grada Bjelovara i naše Javno vatrogasne postrojbe. Upravo zato godinama njegujemo dobru suradnju. Zajednički smo osigurali energetsku obnovu zgrade bjelovarskih vatrogasaca, nabavili navalno vozilo, a uskoro ćemo nabaviti novo vatrogasno vozilo vrijedno oko tri i pol milijuna kuna. Grad Bjelovar će imati najopremljeniji i najsposobniji sustav na području čitave sjeverne Hrvatske. Biti najspremniji je naš cilj, no za to nam trebaju infrastruktura i ljudi – kazao je Hrebak čestitavši svim vatrogaskinjama i vatrogascima 150. obljetnicu postojanja vatrogastva na području Grada.

Davor Đalog, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Bjelovar, podsjetio je kako svibanj Mjesec zaštite od požara, ali i kako se ovih dana obilježava 150. godišnjica osnivanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bjelovar, a time i bjelovarskog vatrogastva.
– Sve ove godine u novijoj hrvatskoj povijesti naša jedinica lokalne samouprave ispunjavala je sve uvjete, no posljednjih nekoliko godina ljestvicu smo podigli i više. Nadam se da će se taj trend i nastaviti, da ćemo nastaviti s obnovom voznog parka iako je već uloženo dosta sredstava. Proračun Javne vatrogasne postrojbe Bjelovar je 1,2 milijuna eura, a 320 tisuća eura stiže iz lokalnog proračuna. Nadam se da će se taj trend nastaviti i dalje – kazao je Đalog dok je predsjednik Vatrogasne zajednice grada Bjelovara Darko Despot istaknuo kako je upravo Grad Bjelovar daje glavnu podršku Vatrogasnoj zajednici Grada Bjelovara.

-U suradnji s Gradom Bjelovaru, koji je glavni vatrogasni suport Vatrogasnoj zajednici Grada, ove godine ćemo obnoviti, modernizirati, poboljšati uvjete za rad. Već smo obnovili ovu zgradu u Bjelovaru, a slijede obnove zgrada DVD-a Stančić, Breza, Tomaš. Vatrogasna zajednica Grada je ovdje je da koordinira rad profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca u čemu smo, uz pomoć Grada Bjelovara, uspješni – zaključio je Despot.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!