[FOTO] Svijetle pruge: ‘Projekt se nastavlja, stižu nove četiri skulpture!’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jedinstveni projekt galerije drvenih skulptura na otvorenom pod nazivom ‘Svijetle pruge’ koji je postavljen na području Velikog Trojstva nakon tri godine stanke krenuo je dalje. Naime, uskoro se očekuje završetak novih skulptura koje ovih dana izrađuju studenti preddiplomskog i diplomskog studija kiparstva Akademije likovne umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom profesora Nevena Bilića. 

Vrijedne studente danas je obišao i župan Marko Marušić u društvu voditelja Uprave šuma Podružnice Bjelovar Ivana Cuga i načelnika Velikog Trojstva Marka Kutanjaca. 

Inače, po novom dogovoru i ugovoru brigu o skulpturama više neće voditi Županija nego Općina Veliko Trojstvo u suradnji s Akademijom likove umjetnosti u Zagrebu. 

-Osam studenata od prošlog petka radi na četiri skulpture koje će biti postavljene uz prometnice. Ključno je da se sada to sve bolje održava jer ako ne održavamo onda šaljemo lošu poruku. Nažalost, Županija prije nije vodila brigu o tim skulpturama, one su propadale, ali evo mi nastavljamo novim smjerom i sada će o tome brigu preuzeti Općina Veliko Trojstvo. Moram se zahvaliti i Hrvatskim šumama koje su osigurale sirovinu i alat za rad kao i smještaj za studente. Županija je osigurala hranu za studente tako da smo se svi podijelili. A vjerujem da će sada Općina kvalitetno voditi brigu o skulpturama – kazao je župan Marušić. 

Ivan Cug, voditelj Uprave šuma Podružnice Bjelovar kazao je da Hrvatske šume sudjeluju u ovom projektu od prvog dana, dakle davne 2002. godine. 

-Jako mi je drago da se nastavlja raditi i osobno sam emotivno vezan za ovaj projekt od prvog dana. Hrvatske šume učestvuju na način da osiguravaju drvni materijal, prijevoz i mehanizaciju potrebnu za rad kao i smještaj za studente – kazao je Cug. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!