[FOTO] Veliki jubilej: Bjelovarski gimnazijalci proslavili 50 godina mature!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Svečano i emotivno bilo je danas ispred bjelovarske Gimnazije. Naime, okupili su se bjelovarski gimnazijalci koji su maturirali prije 50 godina!

Na veliku obljetnicu okupilo se čak pet razreda, a maturante iz generacije 1973. godine dočekali su njihovi profesori, a slobodno možemo reći i institucije bjelovarske Gimnazije, Danica Margetić, Jelena Pondelak, Ana Supančić i Mladen Maretić. 

Profesorica Margetić predavala je cijeloj generaciji koja se danas okupila. 

-Iako obilježavaju 50 godina mature, nisu oni meni bili prva generacija već peta ili šesta. Da, da, jako je to puno godina. Ali moram reći da je ova generacija koja se danas okupila bila izuzetna. Naravno,  bilo je i onih nestašnih kao i u svakoj generaciji, ali jako sam sretna što su me se sjetili i pozvali danas – kazala je profesorica Margetić.

Jedan od bivših gimnazijalaca koji je danas obilježio 50 godina mature je i Vojislav Kranželić, profesor i dugogodišnji ravnatelj Ekonomske škole u Bjelovaru. 

-Gimnazijski dani su nam bili prekrasni. Evo sjećanja naviru, bilo smo mladi i sretni. Ali još se ne damo i tu smo. Okupilo nas se oko 60-ak, što se tiče mog razreda došlo nas je ¾ što je jako dobro. Imamo i inače kontakte i to je baš lijepo. Razrednik nam je bio profesor Lukić koji je nažalost pokojni. Ali drago mi je vidjeti ovdje profesore koji su nam predavali, profesorica Margetić, profesorica Pondelak, Supančić, Maretić. – kazao je Kranželić. 

Nena Šešić Fišer na obljetnicu 50 godina mature stigla je čak iz Nizozemske. 

-Bjelovarčanka sam, pohađala sam ovu divnu Gimnaziju, ali živim u Nizozemskoj već 30 godina i danas sam došla isključivo zbog ove obljetnice. Okupilo nas se puno, vidim i profesore i ovo je baš divno. Nikada se nismo zaboravili, sjećam se imena svih kolega, a s nekima sam i nakon 50 godina u kontaktu. Rado dođem u Bjelovar, imamo ovdje obiteljsku kuću, a sestra Rada Šešić vodi DOKUart pa i ona često dođe iz Nizozemske – kazala nam je Šešić. 

Na okupljanje je došao i gimnazijalac Božidar Šturm. 

-Vidim ovdje oko sebe samo starce – kroz smješak je počeo Šturm koji kaže da je nakon gimnazijskog školovanja otišao u Varaždin. 

-Završio sam informatiku i radio sam u informatici osam godina u Varaždinu i onda sam otišao u glazbene vode i imam već više od 30 godina svoj obrt. U Bjelovar dođem dva ili tri puta godišnje i uvijek mi je u srcu – kazao je Šturm. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!