Tko sve živi u gradskim stanovima? Uz socijalu, tu su liječnici, profesori, sportaši, slikari…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Gradu Zagrebu u tijeku je priprema odluke kojem će se ukinuti kriterij zaslužnih građana za korištenje gradskih stanova. Kako kažu, zapravo ni ne znaju koliko njihovih sugrađana gradski stan koristi po ovom kriteriju. U Gradu Bjelovaru situacija je mnogo jasnija. Iz bjelovarske Gradske uprave otkrivaju kako je Grad Bjelovar vlasnik 70 stanova i kuća koji su dani u najam. Također, vlasnik je i 15 nekretnina koje nisu podobne za korištenje te se nalaze u pripremi za prodaju.

– Grad Bjelovar, u gradskim stanovima ima smješteno 10 obitelji, korisnika zajamčene minimalne naknade. Napominjemo da u gradskim stanovima imamo i najmoprimce koji nisu korisnici zajamčene minimalne naknade, ali imaju minimalne prihode. Gradski stanovi se dodjeljuju na temelju Liste prvenstva za davanje stanova u najam. Javni poziv za Listu prvenstva raspisuje se svake četiri godine – kažu iz Grada. Također, dodaju, u iznimnim slučajevima gradski stanovi mogu se dati u najam i izvan Liste prvenstva osobama zaposlenima u području kulture, zdravstva, sporta, pravosuđa čiji su rezultati značajni za Grad Bjelovar i u ostalim opravdanim slučajevima.

– Zaslužni građani su sportaši, liječnici, profesori i slikari. Zaslužni građani, odnosno osobe koje su dobile stan u najam izvan Liste prvenstva koriste sedam stanova – kažu iz Grada Bjelovara.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!