Načelnik Supan: Svih 30 godina svoga postojanja Općina Sirač poslovala je pozitivno!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nizom događanja i aktivnosti mještani Sirača ovih dana obilježavaju 30. rođendan svoje općine. Danas je ondje polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana počast svim poginuli, nestalim i preminulim braniteljima, a održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na koju su stigli predstavnici gradova i općina iz naše županije, ali i Mađarske, potom bjelovarsko-bilogorski župan, predstavnici MUP-a, vjerskih institucija i drugi ugledni gosti.

U govoru pred svojim gostima sirački načelnik Igor Supan prisjetio se općinskih dostignuća u proteklom razdoblju, s ponosom istaknuvši kako je Općina Sirač, u 30 godina svoga postojanja, uvijek poslovala pozitivno, i na samim počecima kada je imala skroman proračun, i danas, kada je on daleko veći.

-Sirač je danas općina koja ima školu, vrtić, poštu, ambulantu, poštu, razvijenu industriju, uređene domove, groblja i mrtvačnice u gotovo svim naseljima. K tome, u većini naselja imamo izgrađenu vodovodnu i kanalizaciju mrežu – kazao je načelnik Supan.

Dodao je kako je posebno ponosan na velik broj klubova, udruga i društava te vatrogasce koji posvuda prezentiraju svoju općinu i pomažu napretku. Općina svima nastoji pomoći u skladu s mogućnostima.

-Mislimo na naše stare mještane kojima pomažemo kroz program „Zaželi“ te im osiguravamo božićnice, a potpore smo osigurali i za djecu te mlade obitelji – kaže načelnik.

Uz potpore za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji, tu su i potpore za vrtićarce, školarce, studente. Misli se i na gospodarstvenike i poljoprivrednike pa je i za njih u općinskom proračunu osiguran čitav niz mjera. Načelnik Supan pohvalio je i zaposlenike Općine koji marljivo rade na projektima važnima za razvoj Sirača, a zadovoljan je i suradnju s drugim općinama i gradovima te Bjelovarsko-bilogorskom županijom. To je potvrdio i župan Marko Marušić.

-Ovakve svečanosti dobra su prigoda da se napravi rezime i vidi što je u pojedinoj sredini učinjeno, a iz svega što je načelnik naveo vidi se da je Sirač ide u dobrom mjeru. To je važno za sve nas jer, kako uvijek volim naglasiti, županija je jaka onoliko koliko su jake njezine općine i gradovi – kazao je župan Marušić, podsjetivši kako su Županija i općina zajednički realizirale više projekata, poput proširenja dječjeg vrtića, asfaltiranja prometnica i dr.

Svečanost povodom 30. rođendana Općine u Siraču nastavlja se i u idućih nekoliko dana. Sutra je na rasporedu svečana školska priredba, u subotu gastronomska manifestacija. U ponedjeljak će prijateljsku nogometnu utakmicu odigrati NK Kamen Sirač i NK Garić Garešnica, u utorak su na rasporedu duhovna događanja, a u srijedu sportske igre mladih. Na spomenuta događanja svi su dobrodošli.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!