Zbog prodaje marihuane, kokaina i amfetamina pritvorena četvorica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru provelo je prvo ispitivanje četvorice hrvatskih državljana, rođenih 1996., 1977., 1999. i 1992. godine, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Osim toga, sumnjiče se i za kazneno djelo omogućavanja trošenja droga., priopćili su iz DORH-a u četvrtak.

Postoji osnovana sumnja da su četvorica osumnjičenika tijekom razdoblja od veljače do svibnja 2023. godine, na području Koprivničko-križevačke i Zagrebačke županije, posredovali u prodaji različitih vrsta droga i pružali ih većem broju osoba po različitim cijenama. Također, više puta su omogućili korištenje marihuane, kokaina i amfetamina većem broju osoba.

Prilikom pretraga kod 24-godišnjeg i 31-godišnjeg osumnjičenika, pronađeno je i oduzeto oko 1500 grama amfetamina, oko 1300 grama marihuane, manja količina biljnog materijala sličnog konoplji, deset plastičnih vrećica s tragovima biljne materije i bijelog praha, četiri digitalne vage, tri drobilice, oko 300 plastičnih “zip” vrećica, oprema za unutarnji uzgoj, 390 eura, trinaest mobilnih uređaja, SIM kartice i nosači SIM kartica, USB stick i zračna puška.

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru je prihvatio prijedlog državnog odvjetnika te je četvorici osumnjičenika odredio istražni zatvor u trajanju od trideset dana. Odluka je donesena zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a 31-godišnjak se zadržava i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, navodi DORH u današnjem priopćenju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!