[FOTO] Okončan još jedan projekt Zaželi u Rovišću: O 90 korisnika šest mjeseci brinulo 15 žena

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

– Živim sama, no proteklih mjeseci sam imala pomoć što mi je jako puno značilo. Koliko mi je trebalo, toliko mi je moja Veronika pomagala. Puno smo i razgovarale. Kad ostaneš sam među zidovima, izgubljen si. Samo čekaš hoće li tko doći, ali ja sam sada znala da će ona doći i da je tu. Sada kada je projekt gotov, moram se snaći drugačije, no jako bi me veselilo kada bi mi pomoć opet mogla dolaziti – kazala je 84-godišnja baka Franciska Gajšak iz Predavca, jedna od 90-ak korisnika programa
Zaželi „DA želim posao II“.

Riječ je o projektu koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a njegova završna konferencija održana je danas u Kulturnom centru Rovišće. Na šest mjeseci zaposleno je 15 teže zapošljivih žena, a upravo je unaprjeđenje radnog potencijala žena iz teže zapošljivih skupina žena bio jedan od ciljeva ovog projekta.

Jedna od žena iz ove skupine koja je proteklih šest mjeseci zaposlena upravo kroz ovaj projekt je Veronika Pašalija.
– Bila sam jako zadovoljna. Svi su me jako lijepo prihvatili, a ja sam im pomogla sve što im je trebalo. Mislim da je svima njima najviše značilo to što su imali s kim porazgovarati, ali donosila sam im drva, peglala, čistila, kuhala… Zaista sam bila zadovoljna ovim projektom, a kada bi se ponovno imala priliku dobiti ovakav posao, bila bih presretna – kazala je gospođa Veronika koja je ranije povremeno radila na poljoprivredi.

Samo riječi hvale o ovom projektu imao je i sam načelnik općine Rovišće Slavko Prišćan.
– Ovim projektom smo ponovno povukli 100 tisuća eura, a upravo je povlačenje sredstava iz fondova naš cilj. Tako je izgrađen i ovaj Kulturni centar, a sredstvima iz fondova upravo gradimo i tržnicu. Ipak, Zaželi projekt je jedan od najvažnijih kad su u pitanju ljudi i izravna komunikacija s ljudima, a posebice kada je riječ o starijima i nemoćnima. Tu svakako treba imati posebnu osjetljivost, a ovo je već četvrti takav projekt na području naše općine. Nadam se da ćemo uskoro imati priliku prijaviti se na novi natječaj – kazao je načelnik Prišćan zahvalivši svima koji su sudjelovali u ovom projektu.
Dodajmo tome kako su partneri na ovom projektu bili Centar za socijalnu skrb Bjelovar i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!