[FOTO] Veliki Grđevac slavi 30. rođendan! Stiže novi vrtić vrijedan dva milijuna eura

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas je svečano obilježen 30. Dan općine Veliki Grđevac. Sve je započelo polaganjem vijenaca kod spomenika hrvatskih branitelja da bi se zatim svečana sjednica održala pod šatorom u dvorištu Osnovne škole Mato Lovrak. 

Na svečanoj sjednici okupilo se stotinjak gostiju među kojima i župan Marko Marušić, saborski zastupnik Predrag Štromar, gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh te brojni načelnici. 

Načelnik Tomislav Pavlečić poželio je dobrodošlicu svim gostima te istaknuo važne i kvalitetne projekte koje je Općina provela. 

-Prošlo je 30 godina od konstituiranja Općine Veliki Grđevac. Kroz tih 30 godina puno se radilo i napravilo, od osnivanja vlastitog komunalnog poduzeća, vlastitog vrtića, centra za pomoć i njegu starijim osobama i još puno toga. U proteklih godinu dana uspješno smo se prijavili na brojne natječaje, jedan od njih je zaista veliki projekt, naime odobrena nam je izgradnja dječjeg vrtića s jaslicama. Cijeli projekt je u vrijednosti od otprilike dva milijuna eura – kazao je načelnik Pavlečić i dodaje. 

-Radili smo puno i na pješačkim stazama, uređenju lokalnih cesta, putnih jaraka, uređenju parkirališta, rekonstrukcija križanja kod benzinske stanice i još puno toga – naglasio je načelnik Pavlečić. 

Župan Marko Marušić čestitao je svim stanovnicima Velikog Grđevca njihov dan te je pohvalio kvalitetne projekte Općine. 

-Čast mi je i zadovoljstvo biti ovdje. Puno toga se napravilo u zadnjih godinu dana kada smo isto obilježavali Dan općine. Moram reći da uvijek naglašavam da je županija jaka koliko su joj jaki općine i gradovi i općina Veliki Grđevac je bitan kotačić u mozaiku razvoja naše Bjelovarsko-bilogorske županije – kazao je župan Marušić i nastavlja. 

-Posebno mi je drago čuti da uspješan projekt vrtića. To je dobar pravac i jedna od naših glavnih zadaća, dakle stvaranje što boljih uvjeta za život našim obiteljima, da ostanu na našem tlu i u našoj županiji i našoj Hrvatskoj. BBŽ će svakako i dalje sudjelovati u zajedničkim projektima s Općinom Veliki Grđevac. Prije svega to je Kulturni centar Mato Lovrak, to je naša Kukavica koja je godinama bila zanemarena, ali sada su se stvari pokrenule i mogu najaviti da smo u finiširanju sitnica kako bi se uskoro mogao raspisati natječaj za izradu projektno tehničke dokumentacije i kako bi mogli taj biser naše županije prezentirati u punom ruhu – poručio je, između ostalog, župan Marušić. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!