[FOTO] Dan Grada Garešnice: ‘Realizirani su brojni kvalitetni projekti i nastavlja se dalje s ulaganjima’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – U Hrvatskom domu povodom Dana Grada Garešnice održana je svečana sjednica. Domaćin, gradonačelnik Josip Bilandžija zahvalio se svim nazočnima na dolasku i uveličavanju ovog posebnog dana te je svim za stanovnicima Garešnice čestitao njihov dan. 

-Prošla godina je bila vrlo uspješna godina koja nam je donijela mnoge izazove, ali i brojne radosti. Naše aktivnosti iz Gradske uprave bile su prije svega usmjerene na realizaciju zacrtanih programa i projekata te pripremi novih projekata s ciljem stvaranja što kvalitetnijih uvjeta za razvoj naše sredine u svakom smislu – kazao je gradonačelnik Bilandžija i nastavlja. 

-U prošloj godini smo realizirali brojne važne projekte za razvoj našega grada. Projekt ‘Zeleni vrtovi Poilovlja’, izgradnja nove Knjižnice i čitaonice Đuro Sudeta, izgradnja vodovoda u Dišniku i Velikom Bršljanu, izrada studije i strategije zelene infrastrukture, asfaltiranje Ulice 30. svibnja, ugradnja polupodzemnih spremnika za sakupljanje otpada samo su neki od projekata  – kazao je gradonačelnik Bilandžija i dodaje. 

-Svakako treba istaknuti i popunjeni tehno park u poduzetničkoj zoni kao i mali poduzetnički inkubator te razrađeni sustav potpore obrtnicima i poljoprivrednicima. Imamo i socijalne projekte usmjerene prema starijima i nemoćnima, radi se o dva projekta ‘Pomoć u kući’ i ‘Zaželi’. Ti projekti su donijeli nova radna mjesta i poboljšali su kvalitetu života našim starijima – kazao je, između ostalog, gradonačelnik Bilandžija. 

Župan Marko Marušić čestitao je svim stanovnicima Garešnice njihov dan te je pohvalio kvalitetne projekte koji se provode u Garešnici. 

-Mene kao župana veseli kada čujem kako se ovdje vrijedno i kvalitetno radi i da se uspješno provode projekti. Naravno da i Županija, u okviru svojih nadležnosti, doprinosi tom stvaranju bolje i ljepše slike Garešnice. Mislim da neću pogriješiti ako kažem da smo imali najviše aktivnosti na području zdravstva. Zajedničkim snagama sanirali smo krovište Doma zdravlja, projekt je bio vrijedan oko 50 tisuća eura – rekao je župan Marušić i nastavlja. 

-Zgradu Doma zdravlja prijavili smo na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za energetsku obnovu. Prema procjeni, projekt bi trebao biti vrijedan 1.3 milijuna eura i ja se nadam pozitivnom ishodu. Nadalje, nabavljeno je i osobno vozilo za potrebe patronažne službe vrijedno gotovo 17 tisuća eura. Moram spomenuti i da smo zahvaljujući mjerama koje provodim zajedničkim snagama uspjeli osigurati liječnika u Garešničkom Brestovcu koja je čak sedam godina bila bez liječnika – istaknuo je, između ostalog, župan Marušić te je dodao da Županija pomaže i ulaže na području poljoprivrede i turizma. 

Saborski zastupnik Miro Totgergeli istaknuo je da Garešnica iznimno napreduje i to ponajviše velikoj upornosti gradonačelnik Bilandžije koji je, kaže, iznimno uporan u traženju investicija i projekata za svoj grad. 

Treba istaknuti da je gradonačelnik Josip Bilandžija u društvu predsjednika Gradskog vijeća Željka Starčevića dodijelio Povelje Grada Garešnice koje su dodijeljene Nenadu Šarcu, Filipu Martiniću i Margareti Miloš.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!