Evo kada otvaraju vrata svi bazeni u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Svake godine početkom lipnja nameće se pitanje kada kreće kupališna sezona i kakva će ona biti. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nalazi se pet bazena za kupanje, ono u Bjelovaru, Daruvaru, Šandrovcu, Velikom Grđevcu i biološki bazen u Čazmi. 

Provjerili smo kod svih bazena kako teku pripreme i kada se očekuje ovogodišnje otvorenje kupališne sezone. 

Bjelovar – U vezi Gradskog bazena u Bjelovaru razgovarali smo s Markom Mihalinecom, direktorom Gradskih poduzeća za upravljanje sportskim objektima. 

-Uređujemo okoliš i pripremamo bazen za punjenje koje bi moglo početi za vikend. Malo nas vrijeme zeza, ali ako bude sve po planu bazen ćemo otvoriti 10. lipnja – kazao je Mihalinec. 

Daruvar – Termalni vodeni park Aquae Balissae Daruvar sezonu za kupače otvara ove subote, 3. lipnja, od 9 sati. 

– Cijene ulaznica su mijenjane, ali Daruvarčani i dalje imaju subvenciju od 3,30 eura. U subvencionirano područje ulazi Grad Daruvar i naselja Daruvarski Vinogradi, Doljani, Donji i Gornji Daruvar, Lipovac Majur, Ljudevit Selo, Markovac i Vrbovec. Dnevna ulaznica je 12 eura, a dnevna ulaznica za djecu, umirovljenike, invalide i studente je devet eura. Radno vrijeme od subote će biti od utorka do nedjelje, svaki dan od 9 do 20 sati – pojašnjava direktorica TVP-a Dunja Grubić i dodaje kako se detaljan cjenik može pronaći na njihovim internetskim stranicama.

Šandrovac – U vezi popularnog bazena u Šandrovcu razgovarali smo s načelnikom Darijom Halaušem. 

-Otvorenje ovisi o vremenu, ali ako bude sve ok otvorit ćemo sezonu 10. lipnja.  Inače, Šandrovac je spreman za novu kupališnu sezonu jer je završen najveći projekt ove godine – modernizacija sustava za pročišćavanje vode. Kada se bazen krene puštati u pogon, moramo objasniti djelatnicima kako što funkcionira – rekao je načelnik Dario Halauš i dodaje. 

-S obzirom na to da sustav pročišćavanja vode nije servisiran 15 godina, bilo je vrijeme da se to odradi. Projekt je to od 30 do 35 tisuća eura pri čemu je 14 i pol tisuća došlo od Ministarstva graditeljstva. Iako je glavnina odrađena lani i ove se godine nastavilo s opremanjem i uređenjem okoliša bazena – kazao je Halauš i nastavlja. 

– Posadili smo ove godine nova ukrasna stabla, točnije kuglaste javore, kupili smo napuhanac za najmlađe. Zapravo smo spremni, samo čekamo da potraje lijepo vrijeme, temperatura poraste i krećemo. Uz napuhanac za djecu koji ima svoj bazen, asfaltirano je igralište koje je prilagođeno za nogomet, rukomet, košarku ili tenis. Isto tako, malo više u šumi sagrađeno je pet roštilja gdje posjetitelji mogu doći na bazen, iznajmiti za besplatno rešetku i roštiljati – istaknuo je načelnik Halauš. 

Veliki Grđevac – Ako vremenske prilike budu naklonjene, mnogima omiljeni bazeni svoja vrata će otvoriti 10. lipnja – kazao je velikogrđevački načelnik Tomislav Pavlečić i nastavlja. 

-Ulaznice neće poskupljivati, a brojne kupače i ove godine ondje očekuju brojni zabavni, kulturni i sportski sadržaji za sve uzraste. Već sada pripremamo bogat program kako bi naši gosti uživali  u samom kupanju, ali i u dodatnom sadržaju – kazap je načelnik Pavlečić. 

Čazma – Jedinstveni biološko bazen u Čazmi također je u pripremama za novu kupališnu sezonu. 

-Pripreme su u tijeku, punimo bazene, čistimo okoliš i očekujem otvorenje 15. lipnja – kazao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!