Vrijeme je za još jedan Vinodar. Evo kakav je plan ove godine!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ove subote u Daruvaru počinje najveća i najpoznatija vinska fešta Bjelovarsko-bilogorske županije, Vinodar. Bogat program koji će trajati do 11. lipnja nudi ponešto za svakoga, a najavljuje ga Ivana Plažanin Vuković, direktorica Turističke zajednice grada Daruvara.

– U subotu otvaramo s likovnom kolonijom u 9 sati u Društveno kulturnom centru Daruvar. U 9 i 30 počinje Daruvar Open, a u 10 s glavnog gradskog trga starta Vino Tour, rekreativna biciklijada, za koju se potrebno prethodno prijaviti. U nedjelju, u 9 i 10 sati starta “Walk and Wine”, ali te su grupe već popunjene u rekordnom roku što nas iznimno veseli – pojašnjava.

Bogat se program nastavlja i idući tjedan. U ponedjeljak će se održati stručno predavanje kao i kazališna predstava Vukovi i Ovce. U utorak je na redu kušaonica “Moje vino je najbolje”, za koju se potrebno ranije prijaviti. Održat će se i tradicionalno okupljanje daruvarskih vinara i to u srijedu, a idućeg četvrtak službeno počinje koncertni dio Vinodara.

-Bit će program u Zavičajnom muzeju, ali i na gradskom trgu. Koncerti započinju u 20 sati, kada će nastupiti Juraj Šargač i Alen Novosel. U petak u 11 sati je službeno otvorenje, a u večernjim satima nastupit će “Kids from the sky” i Adi Šoše – kaže Plažanin Vuković.

Tijekom idućeg petka, subote i nedjelje od 10 sati održat će se i sajam tradicionalnih proizvoda.

-Uz sajam tradicionalnih proizvoda, održat će se kulturno umjetnički program na glavnom gradskom trgu. Nastupit će u subotu (10.lipnja) od 10 i 30, KUD Tena iz Đakova, a održat će se i Folklorni mozaik u poslijepodnevnim satima ispred Švicarske vile.

Koncert će u subotu održati Nina Badrić, a u nedjelju Begini. Ove godine u planu je i jedna novina, kaže Plažanin Vuković.

– U nedjelju će u 11 sati biti prikazan “Protekli Daruvar”, odnosno interpretacija tekućih i inih priča uz koktele s daruvarskim vinima by Denis Vlahovac i gastro kutak by masterchef Marko Kolak.

U nedjelju, 11. lipnja u 14 sati počinje Izložba luksuznih automobila Tie Fly. Plažanin Vuković ističe kako je organizacija tako opsežne manifestacije poput Vinodara komplicirana, ali ne i nemoguća.

– Ovo je 24-ta godina, dio ekipe je uigran niz godina, već se zna tko što radi. No, ove novine koje pokušavamo svake godine uvesti, za to treba malo više vremena, ali trudimo se i radimo najbolje što možemo – pojasnila je Plažanin Vuković i zahvalila Gradu i ostalim suradnicima na višegodišnjem trudu da Vinodar bude uspješan. Što drugo reći, nego vidimo se od subote na Vinodarskim događanjima u Daruvaru!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!