Daruvarčani su hostelu u Malom Lošinju rekli konačno zbogom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Generacije Daruvarčana su ljetovale u gradskom hostelu u Malom Lošinju, ali toj je mogućnosti sada definitivno došao kraj. Grad je objekt prodao Jadranki trgovini koja je jedina i pokazala interes. To je neugodno iznenadilo gradonačelnika.

-Malo je iznenađujuće da je bila samo jedna ponuda s obzirom na to da smo to objavili u svim dnevnim listovima i da je natječaj trajao dva tjedna, ali to je dokaz da to ipak nije toliko atraktivno. Iako se često ponavlja ‘lokacija, lokacija, lokacija’, ona nije dovoljna i bez dodatnih ulaganja nema razvoja turizma – ističe daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček.

Kupac daruvarskog hostela ga je do sada imao u najmu, a koristi ga isključivo za smještaj svojih zaposlenika kroz sezonu.

-Jadranka će ga i dalje koristiti za svoje zaposlenike, a riječ je uglavnom o stranim zaposlenicima iz Nepala i Filipina. No, te sobe nemaju svoje sanitarne čvorove već su oni zajednički na hodniku što ne odgovara ni za sve zaposlenike i tu je potrebno ulaganje – kaže Lneniček.

Za Daruvar bi uređenje bilo preveliko ulaganje. Lneniček je, kaže, sv jestan da su mnogi Daruvarčani emocionalno vezani uz hostel, ali Grad mora voditi računa o tome da djeca, bake i djedovi imaju gdje biti u Daruvaru. S milijun i 41-om tisućom eura od prodaje hostela, Grad će zatvoriti kredit za Dječji vrtić Vladimir Nazor, kupnju Doma za starije i nemoćne i LED rasvjetu. No, prodaja hostela nije kraj povezanosti Daruvara i Malog Lošinja.

-Kako se kaže, kada se zatvore vrata otvori se prozor. Otvorili smo prostor za plasman proizvoda daruvarskih proizvođača kroz Jadranka trgovinu jer oni to sve kroz dva mjeseca mogu zbog velike potražnje plasirati i nadam se da će tu biti napravljen značajan iskorak – kaže daruvarski gradonačelnik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!