Iz prve! Jasna Butina vozačku dozvolu osigurala s 56 godina, a sve zbog unučadi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Da nikada nije kasno dokazala je 57-godišnja Jasna Butina koja je prošle godine, sa svojih 56 godina, položila vozački ispit u autoškoli “Formula” u Bjelovaru. Da stvar bude bolja, ova vrijedna spremačica sve je položila iz prvog pokušaja zbog čega njezin uspjeh vrijedi još i više. Najveći motiv, kaže, bila su joj unučad koju je htjela posjećivati i dovoziti k sebi bez ikakvih ograničenja.

– Nisam puno razmišljala hoću li se upisati u autoškolu već je to došlo samo preko noći. Rekla sam si “ja ću sutra upisati autoškolu, neće meni nitko reći kada ću ići po unučad i kada ću se vraćati s njima”. Sve sam položila iz prve. Inače jako vjerujem u Boga, stala sam prije svega pred Isusa i rekla mu da idemo sve riješiti iz prve. Tako je i bilo – priča Butina.

Da stvar bude kompliciranija, Jasna je položila još za vrijeme koronavirusa kada su predavanja iz Prometnih propisa bila online.

– Kćer mi je složila da mogu slušati predavanja. Mene je to toliko zainteresiralo da sam jedva čekala da dođem kući s posla i krenem slušati predavanja. Imala sam neopisivu volju. Poslije predavanja odmah sam znala vježbati, nekada čak i do ponoći, iako sam se ujutro u pet ustajala na posao. Nisam se htjela osramotiti, ni sebe ni svoju obitelj, ali nekako sam imala osjećaj da ću ja to bez problema riješiti. Čak mi je kćer morala pokazati kako da se služim mišem jer sam znala da su na ispitu računala, a ja sam se kod kuće naučila na laptop – rekla je.

Jasnina djeca bila su jako ponosna na mamu, a za autoškolu im je rekla tek kada se upisala.

– S ponosom sam išla na ispit iz Prometnih propisa, sjela sam za prvo računalo do ispitivača. Nije me bilo strah, a na kraju sam sam od 120 bodova imala 118 – rekla je.

Jasna nikada prije nije vozila auto pa je s nestrpljenjem čekala da sjedne za volan.

– Muž me čak i htio odvesti nekuda na poligon da probam, ali ja sam rekla da neću kako mi se ne bi pomiješalo. S veseljem sam čekala instruktora i da sve to krene. Kada sam prvi put sjela za volan i vozila, imala sam osjećaj kao da sam u tenku, no instruktor mi je rekao da mi ide super i da ima osjećaj kao da sam već vozila. Brzo smo nakon poligona išli na cestu – rekla je Butina.

Na samom ispitu vožnje Jasna je prva probila led.

– Došlo je šest ispitivača taj dan, a ja sam opet stala pred Isusa i pomolila se da mi ne pošalje nekog baš jako strogog da se ne bih uplašila. Tako je i bilo. Dobila sam jednog finog ispitivača koji me prvo samu pustio da idem na poligon što sam prvo prošla. Vožnja na cesti dugo je trajala, ali nakon što smo se vratili rekao mi je da ne sumnja u moju vožnju i da se dobro snalazim na cesti jer je bila situacija gdje mi je kamion iznenada prepriječio put. Nekako sam opet znala da ću proći i nisam sumnjala u svoje sposobnosti – kaže Jasna Butina.

Za Jasnu je cijeli ispit bio i emotivan jer je taj dan umrla njezina sestrična.

– Sa sestričnom sam bila kao i sa sestrom. Znala sam da ću položiti na neki poseban datum i znam da je ona bila uz mene tijekom polaganja. Nakon što sam položila, djeca su mi uplatila put u Međugorje tako da sam Gospi međugorskoj išla zahvaliti na svemu – kaže.

Drago je Jasni što ju nitko od mlađih polaznika nije gledao “mrko” ili se pitao što ona radi u autoškoli.

– Stvarno nisam imala neugodna iskustva, čak smo nakon ispita znali svi zajedno razmjenjivati iskustva – kaže.

Za autoškolu “Formula” Jasna ima samo riječi hvale.

– Ne znam tko je bio bolji, od predavača, gospodina Bore Rudića pa sve do ispitivača. Na poslu su mi odmah rekli da se upišem u tu autoškolu jer glasi kao najbolja – rekla je Butina.

Za sve osobe zrelije životne dobi Jasna ima poruku – idite i probajte!

– Jako sam sretna i ponosna što sam se odlučila upisati u autoškolu, a posebno što sam sve položila iz prve. Svima bih savjetovala da probaju jer nikada ne možemo znati kada će nam auto trebati, posebno u starijoj dobi. Ne bih htjela biti teret nikome pa da me moraju voziti na, primjerice, fizikalne terapije ili samo u trgovinu. Nagovaram svakoga tko se premišlja jer moramo si pomoći i olakšati, posebno u starijoj dobi – zaključila je Jasna.

Jasna Butina pravi je dokaz da doista nikada nije kasno.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!