Neviđeni koncert! Više od 75 glazbenika iz Bjelovara i Europe otvara Terezijanu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ovogodišnju Terezijanu na glavnoj pozornici u četvrtak, 15. lipnja otvorit će fantastični Big Bend Bjelovar u proširenom sastavu te s izvođačima Renatom Sabljak, Wandom Winter, Damirom Kedžom i bjelovarskim Vox Feminae.

Band leader i dirigent ovog velikog, proširenog sastava je Bruno Bišćan, uspješni bjelovarski glazbenik. 

Big Bend Bjelovar u proširenom sastavu

-Svirat ćemo ABBA hitove, dakle kultni bend koji je bio popularniji možda čak i od Beatlesa i mislim da njihove pjesme svi znaju. Renata, Wanda i Damir su stručnjaci za ABBA pjesme jer oni su svi i glumili u mjuziklu ‘Mamma Mia’ i imaju preko 200 izvedbi. Inače, na koncertu na pozornici će biti 75 glazbenika, možda i više, dakle jako veliki sastav, od kojih su više od pola Bjelovarčani. Pokazat ćemo koja je moć bjelovarskih glazbenika – kazao je Bišćan i dodaje. 

-Neće to biti čista reprodukcija, to će biti naša vizija ABBA-inih pjesama, bit će tu i novih aranžmana koje već neko vrijeme pišem za ovu postavu koja je u najširem mogućem pojmu Big Benda. Dakle, osim bjelovarskih glazbenika, tu će biti i glazbenici iz Slovenije, Austrije, Srbije, Turske. Osim standardnih puhača bit će i rogova, stringsi, zbor, back vokali, proširena ritam sekcija – istaknuo je Bišćan kojeg smo pitali kako je uspio okupiti tako veliki sastav. 

Probe su u tijeku

-Pa da, nije to baš jednostavno. Ja nemam tajnicu tako da sam ja svih 70-ak ljudi morao više puta osobno zvati, pa organizirati probe za 75 ljudi, a onda su tu i banalne stvari poput printanja nota za 75 ljudi, a i takve sitnice oduzimaju vrijeme. I još uz to pišem note, ali sretan sam što će takav vrhunski sastav nastupiti u Bjelovaru i otvoriti Terezijanu tako da ništa nije teško – kaže Bišćan koje smo upitali kako organizira probe za tako veliki sastav. 

-Organiziram sekcijske probe koje već neko vrijeme idu, a  pet dana prije koncerta svi zajedno imamo intenzivne probe po cijele dane – zaključio je Bišćan.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!