Počeo je Vinodar, provjerite zašto je Daruvar zlatnim slovima upisan na vinsku kartu Hrvatske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U dvorištu dvorca grofa Jankovića u Daruvaru svečano je otvorena 24. Međunarodna izložba vina „Vinodar 2023 – najzabavniji festival vina“. Najveću i najvažniju manifestaciju Grada Daruvara otvorio je župan Marko Marušić i tom prigodom otkrio i posebnu povezanost s tom manifestacijom.

– Čast mi je i zadovoljstvo biti danas ovdje sa vama, tim više što između Vinodara i mene ima jedna tajna veza. Naime, prije dvije godine kada sam preuzeo dužnost župana, otvorenje Vinodara je bio prvi događaj na koji sam došao kao župan. Bilo je to odmah nakon primopredaje dužnosti i zato će mi Vinodar uvijek biti u posebnom i dragom sjećanju – kazao je župan čestitajući organizatorima na odličnoj organizaciji manifestacije te i svim vinogradarima na svemu onome što čine za bolju i snažniju promociju naših vina i naših bogatstava. Župan je potvrdio da i nadalje mogu računati na podršku Županije te podsjetio na potpore koje Županija osigurava.

– Kao što znate mi smo putem našeg Javnog poziva za manifestacije i događanja upravo najviše sredstava dodijelili Vinodaru, ali ne zbog toga što je gradonačelnik moj prijatelj, nego zbog toga što postoji komisija koja vrednuje i postoje kriteriji koje ste vi ispunili. Vi se iz godine u godinu sve više i sve bolje razvijate. Više niste prepoznatljivi samo u Daruvaru i okolici, nego ste prepoznatljivi u cijeloj županiji pa i šire. Čestitam vam na tome i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji će te uvijek imati podršku – kazao je župan proglašavajući i službeno 24. Vinodar otvorenim.

Uz župana nazočnima se obratio i daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček i tom prigodom istaknuo važnost manifestacije za grad Daruvar.

– Danas u ovom prekrasnom ambijentu dvorca grofa Jankovića imamo priliku uživati u probranoj vinskoj kapljici stvorenoj u teškim uvjetima. Možemo se pohvaliti da je Daruvar danas upisan zlatnim slovima na vinskoj karti Hrvatske. Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji i posebno zahvala vama vinogradarima koji ste poslali svoje uzorke vina na ocjenjivanje jer vi ste srce i duša ove izložbe i bez vas Vinodara ne bi bilo – kazao je gradonačelnik Lneniček.

Čestitke organizatorima uputio je i saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek.

– Drago mi je da vas mogu pozdraviti kao netko tko od prvog Vinodara hodočasti ne samo ovo svečano otvorenje i štandove, nego i naše vinarije i tko je ljubitelj dobre kapljice. Znamo da je Daruvar još od rimskog doba poznat po proizvodnji kvalitetnog vina i doista mi je drago da je Vinodar postao brend ovog grada. Vjerujem da ćemo svi zajedno uživati ovih dana u Daruvaru u svemu onome što Vinodar nudi – kazao je Bilek čestitajući organizatorima na dobro obavljenom poslu.

Tekst i foto: BBŽ


PODIJELI S PRIJATELJIMA!