[FOTO] Danas besplatno kupanje svima, voda nije preledena

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR Službena kupališna sezona na gradskim bazenima otvorena je u subotu, 10. lipnja u 10 sati, desetak dana prije završetka školske godine. Razlog tomu veliki je interes plivača i vaterpolista, a raniji početak omogućit će i da više bjelovarskih mališana završi tečaj plivanja. Kupališnu sezonu službeno je, po običaju, otvorio gradonačelnik Dario Hrebak koji je naglasio da se ovoga puta najviše investiralo u zamjenu opreme u strojarnici. Zamijenjen je posljednji od tri motora koji se trebao zamijeniti što će utjecati na smanjenje tekućih troškova. Valja naglasiti i da je postavljena rasvjeta na olimpijskom bazenu što će omogućiti da rekreativci, plivači i vaterpolisti imaju još više raspoloživog vremena.

Jutarnja temperatura olimpijskog bazena bila je 20,5 Celzuisa, a malog bazena 21,5 stupnjeva, no ne čini se da je voda preledena za kupanje koje je danas tradicionalno besplatno za sve posjetitelje.
Inače, cijena dnecne ulaznice za odrasle iznosi tri eura, a za djecu dva eura, što je blago poskupljenje zbog zaokružavanja u eure. I dalje će biti dostupne ulaznice za rekreativno kupanje, mjesečne ulaznice i slično, a njihov cjenik bit će poznat od sutra kada se i službeno otvara blagajna. Marko Mihalinec iz Bjelovarskog plivačkog kluba (BPK) napominje da se i te cijene neće bitnije mijenjati nego će se samo konvertirati iz kuna u eure.

Alen Kuten, tajnik Plivačko-vaterpolskog kluba Mladost najavio je da će bivši neplivači od ove kupališne sezone imati priliku uživati u „Igrama u vodi”, maloj školi vaterpola čiji će polaznici učiti o osnovnim plivačkim tehnikama, kretanju u vodi i osnovnim elementima vaterpola kroz igru i zabavu.

Vaterpolisti će s treninzima krenuti već od ponedjeljka, dok će BPK s treninzima početi kad završi školska godina.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!