[FOTO] Maleni Bjelovarčani ne mogu reći da se nemaju čime baviti – sportskih klubova k’o u priči!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U organizaciji Školsko-sportskog saveza na bjelovarskom korzu je organiziran Drugi školsko-sportski dan na kojem su učenici osnovnih škola dobili priliku upoznati se sa sportovima koji im su im blizu za treniranje.

– Ovo je najbolja promocija sporta, ovo je poruka svoj djeci da se bave sportom, jer je to zdravo. Tu su predstavljeni sportovi poput rukometa, badmintona, stolnog tenisa, košarke, tekvandoa i svih onih drugih sportova osim nogometa koji je najpopularniji sport, ne samo u Bjelovaru, nego u svijetu. Treba se baviti sportom – rekao je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić i dodao da će se i on ponovno početi baviti sportom, zbog zdravlja.

Predsjednik Školsko-sportskog saveza, Matija Jasenko, zahvalio se Gradu na potpori u organizaciji ovog događaja i rekao je kako je cilj najmlađe potaknuti na bavljenje sportom ali im i pokazati u kojem djelu grada i u kojim klubovima se mogu baviti organiziranim sportom.

– Odlično je što imamo puno igrališta po kvartovima. Tako, djeca mogu od rana trenirati nogomet i košarku, tako se uvesti u sport, a onda kasnije i u organizirani sport. Predstavlja se preko 10 klubova, ali neki, poput MNK Bjelovar nisu mogli doći, jer su na Svjetskom malonogometnu prvenstvu. To je još jedan dokaz da imamo odličan trenerski kadar koji trenira najmlađe uzraste. Nadam se da će sve više osnovnih škola uvidjeti važnost bavljenja sportom i da će se najmlađi početi kretati – rekao je Jasenko.

Inače, predstavljanje je obišlo stotinjak djece iz gotovo svih bjelovarskih osnovnih škola.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!